ROLLEBYTTE: Eier Lasse Johansen skal konsentrere seg om styrearbeid.
ROLLEBYTTE: Eier Lasse Johansen skal konsentrere seg om styrearbeid.

Solid Gruppen med endringer i toppen

Hovedeierne har over tid jobbet med tydeligere å skille på eier- og lederrollene.

Publisert

Fredrikstad-baserte Solid Gruppen består av selskapene Solid Eiendom, Solid Entreprenør og Håndverkeriet. Gruppens samlede omsetning for 2022 var i overkant av 1,9 milliarder kroner og gruppen har 430 ansatte.

I februar ble det gjennomført et lederbytte i Solid Eiendom da eier Kim Johansen overlot lederrollen til Terje Lyngaas og gikk over i stillingen som utviklingssjef i selskapet.

Nå er det klart at Arild Borgersen tiltrer som daglig leder i Solid Entreprenør 1. juni etter at eier Lasse Johansen trekker seg fra denne operative rollen. Borgersen kommer fra rollen som konstituert konsernsjef i Solid Gruppen og var tidligere administrerende direktør i Nettpartner. Rollen som konsernsjef blir ikke erstattet ifølge en pressemelding.

Lasse Johansen blir styreleder i Solid Gruppen og fokuserer på å styrke forvaltningen av selskapene gjennom etablering av profesjonelle styrer i datterselskapene.

Aktivt styrearbeid

Når eierne har trukket seg ut fra alle lederposisjoner i datterselskapene ønsker de ifølge meldingen samtidig å styrke sin utøvelse av eierskap, samt forvalte verdiene og selskapene mer aktivt gjennom styrearbeid. Dette gjøres ved at Lasse Johansen allerede har tiltrådt rollen som styreleder for Solid Gruppen. Han vil nå lede arbeidet med å etablere profesjonelle styrer i hvert av de tre datterselskapene.

Powered by Labrador CMS