NY KJEDE: Nerstranda senter i Tromsø er ett av sentrene i den nye kjeden.
NY KJEDE: Nerstranda senter i Tromsø er ett av sentrene i den nye kjeden.

Solid drift og sterk kjøpelyst i Q3

Det nye kjøpesenterselskapet Aurora Eiendom legger bak seg sitt første kvartal med sterk drift og sunn vekst.

Publisert

Selskapet hadde leieinntekter på 78,6 millioner kroner i tredje kvartal og netto leieinntekter etter drifts- og administrasjonskostnader på 61 millioner kroner ifølge en pressemelding.

- Driften er kommet godt i gang, og vi ligger foran budsjettet vi la til grunn før oppstart. Vi er blitt bedre kjent med sentrene og ser flere spennende muligheter. Det er også god interesse for nyetableringer på butikksiden, sier administrerende direktør Lars Ove Løseth i Aurora Eiendom.

Tidligere i år kjøpte selskapet fem kjøpesentre fra Steen & Strøm: Vinterbro Senter i Ås kommune sør for Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø, Farmandstredet i Tønsberg og Nordbyen i Larvik. Butikkene i disse hadde en samlet omsetningsvekst på 0,3 prosent i tredje kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Mot tredje kvartal 2019, som representerer et normalmarked før Covid-19, er veksten 10,5 prosent.

Optimisme

- Det er en positiv stemning i handelsbransjen på vei ut av pandemien, og en høyere optimisme og satsingsvilje enn på lenge. Sammenlignet med tredje kvartal i 2020 er utviklingen i butikkomsetning i porteføljen flat, men i fjor dro enkelte bransjer kraftig opp mens andre hadde utfordringer. Nå er det en mye sunnere vekst jevnt over i hele butikkmassen, påpeker Løseth, som også forventer et godt fjerde kvartal.

Kombinasjonen av at regnskapsstandarden IFRS er tatt i bruk og at tredje kvartal 2021 er selskapets første driftsperiode gjør at verdsettelsen av Auroras eiendomsmasse skrives opp med 739,1 millioner kroner til 5,2 milliarder kroner.

Dermed ender driftsresultatet i kvartalet på 800,5 millioner.

- Det er hyggelig å kunne vise en positiv verdijustering, men det er driften fremover som skal gjøre Aurora Eiendom til et interessant selskap å investere i, poengterer Løseth.

Aurora Eiendom hentet to milliarder kroner i ny aksjekapital i juni, hvorav 1,377 milliarder var forhåndstegnet i en rettet emisjon mot 11 hjørnesteinsinvestorer. Ytterligere 623 millioner kroner ble innhentet fra 75 nye aksjonærer i en overtegnet emisjon.

Powered by Labrador CMS