STOR DEAL: Eiendomsverdien for fem kjøpesentre er 4,8 milliarder kroner.
STOR DEAL: Eiendomsverdien for fem kjøpesentre er 4,8 milliarder kroner.

Satser milliarder på nytt kjøpesenterselskap

Petter A. Stordalen, Lars Løseth, Johan Johannson, Marius Varner, NREP og Eiendomsspar går inn med rundt 1,2 milliarder i et nytt kjøpesenterselskap som har kjøpt fem sentre for 4,8 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

– De som tror at fysisk handel tilhører fortiden, tar feil. Det skal mer enn netthandel og korona til for å matche kraften som ligger i å tilby gode handleopplevelser, og vi har klokkertro på at kjøpesentre med en god beliggenhet og en fin miks av kvalitetsleietakere vil gjøre det bra i mange år fremover, sier Petter A. Stordalen.

Petter A. Stordalen blir styreleder i Aurora Eiendom.
Petter A. Stordalen blir styreleder i Aurora Eiendom.

Han blir styreleder og en av eierne i de nye kjøpesenterselskapet Aurora Eiendom, som tar over Vinterbro Senter i Ås, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik. De tre første sentrene kjøpes av Steen & Strøm, mens det fjerde kjøpes av Steen & Strøm og KLP, som eier 50 prosent hver. Sentrene har en samlet omsetning på 3,2 milliarder kroner.

Aurora Eiendom har også inngått en intensjonsavtale om å kjøpe ytterligere ett stort norsk kjøpesenter for cirka 1,8 milliarder kroner. Totalverdien av de fem sentrene er 4,8 milliarder kroner. Aurora Eiendom har store vekstambisjoner, og planlegger børsnotering på Euronext Growth mot slutten av året.

Investorene i Aurora Eiendom har tegnet aksjer for 1,377 milliarder kroner i en rettet emisjon. Planen er å hente inn ytterligere 623 millioner kroner i en ny emisjon for å finansiere enda et stort norsk kjøpesenter.

– Her går vi mot vinden og investerer i noe mange ikke tør. Aurora Eiendom skal bli en av de ledende kjøpersenteraktørene i Norge, og skal etter hvert også ut i Norden. Dette er starten på et nytt eventyr, sier Lars Løseth, styremedlem i Aurora Eiendom.

Han har tidligere bygget opp AMFI-kjeden og deretter Alti Forvaltning AS som ble startet i 2018. Administrerende direktør i Alti Forvaltning, Lars Ove Løseth, blir administrerende direktør i Aurora Eiendom