STOR: Konsernet har siden starten i 2003 blitt en boliggigant.
STOR: Konsernet har siden starten i 2003 blitt en boliggigant.

Solgte boliger for 1,23 milliarder

Dermed ble fjoråret et av boligkonsernets beste noensinne, tross en skikkelig koronasmell i vår.

Publisert

Aurskog-baserte Bakkegruppen solgte 256 boliger for 1,23 milliarder kroner i 2020. En kraftig opphenting etter brått fall i salget i perioden 12. mars til ut mai måned bidro til at salget i 2020 fremstår som et av de beste for konsernet, ifølge en pressemelding.

Bakkegruppen er delt i to forretningsområder - småhusvirksomheten Bakke AS med egen produksjon på Aurskog, og Bakke Leiligheter AS på Skøyen i Oslo.

- Småhusvirksomheten hadde marginalt noe høyere andel av totalsalget i 2020. Leilighetsvirksomheten ferdigstilte flere enn 450 boliger siste halvår 2020 og har brukt året til å rigge for bygging i egen regi, sier konsernsjef Morthen Bakke.

Han forventer dessuten bra salg i flere større småhusprosjekter som har trinnvis salgsstart i 2021.

- Mye tyder på at Covid-19 med tilhørende krav til hjemmekontor medfører at flere ønsker seg ut av mindre leiligheter og dermed ut på landet. Salget av småhusprosjekter i 2020 tyder på en sammenheng med økt plassbehov, spesielt for barnefamilier, påpeker han.

Konsernet har en tomtebank for utvikling av ca. 7.000 boliger. Det er dermed blant de ti største boligutviklerne i Norge og antatt blant den aller største med full verdikjede. Franzefossbyen utenfor Sandvika i Bærum er det største leilighetsprosjektet, og skal utvikles sammen med Scandinavian Property Group.