EURONEXT GROWTH OSLO: R8 Property er notert på Euronext Growth Oslo.
EURONEXT GROWTH OSLO: R8 Property er notert på Euronext Growth Oslo.

Skrev opp eiendomsverdiene med 33 mill.

R8 Property-tallene for andre kvartal preges av oppskrivning av eiendomsverdiene. Dermed endte selskapet opp med et lite plussresultat før skatt.

Publisert

Emil Eriksruds eiendomsselskap R8 Property ble notert på Euronext Growth Oslo-børsen i andre kvartal etter å ha hentet inn 54 millioner kroner i ny egenkapital. Torsdag morgen la selskapet frem sin første resultatrapport etter noteringen, og regnskapene preges av økte eiendomsverdier.

Leieinntektene til R8 Property økte med 14 prosent til 29,9 millioner kroner fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år. Samtidig falt resultatet fra eiendomsforvaltning fra 15,1 til 9,6 millioner kroner. Eiendomsporteføljen ble skrevet opp med 33,1 millioner kroner i kvartalet etter god verdiutvikling i Arkaden, Fornebuveien 1-3 og Slottsfjell Park. Før skatt tjente R8 Property 1,6 millioner kroner, noe som er en bedring på 33,4 millioner kroner sammenlignet med samme kvartal i fjor. Etter skatt var underskuddet 3,8 millioner kroner.

– Attraktiviteten til vår eiendomsportefølje er blitt bekreftet gjennom flere nye leiekontrakter som ble signert eller forlenget i løpet av andre kvartal og vi har et godt momentum gjennom tredje kvartal, sier grunnlegger og CEO Emil Eriksrud i en kommentar.

R8 Property har en eiendomsportefølje på 26 bygninger med et samlet areal på 105.000 kvadratmeter. Porteføljen er verdsatt til 2,27 milliarder kroner. I tillegg kommer prosjektporteføljen som er verdsatt til 284 millioner kroner. Selskapet har en samlet rentebærende gjeld på 1,75 milliarder kroner, hvorav 238 millioner forfaller innen ett år og 989 millioner forfaller om fra ett til tre år.

Selskapet har ambisjoner om å doble eiendomsporteføljen til 5 milliarder frem til 2023.

– Vi ser aktivt etter nye prosjekter, både nybygg og eksisterende bygg. Dette som en del av våre ambisjoner om å passere 5 milliarder kroner i eiendomsverdi innen utgangen av 2023, sier Eriksrud.

Powered by Labrador CMS