– Jeg mener at det ikke er noen som helst tvil om at et så stort område som Fornebu må ha blandet bruk. Det bygges nå boliger for 25.000 innbygger og omtrent like mange arbeidsplasser, samt service og handel. Jeg mener at det er en riktig utvikling og at uttalelsen til Tron Harald Bjerke er skivebom, sier Erik Løfsnes i IT Fornebu.
Det var i går administrerende direktør for eiendomsdivisjonen i Olav Thon, Tron Harald Bjerke, gikk ut i Estate Nyheter og erklærte utviklingen av Fornebu som feilslått. Han begrunnet dette med at næringsutviklingen i Oslo burde utvikles langs aksen Oslo-Gardermoen og ikke vestover, i hvert fall ikke vekk fra knutepunktene Skøyen, Lysaker og Sandvika. Løsnes lar seg ikke påvirke av kritikken fra Bjerke.
HistorienIT Fornebus historie startet i 1995, da Fred. Olsen og Norsk Investorforum startet et bredt næringspolitisk arbeid som inkluderte ideen om etableringen av et IT- og kunnskapssenter på Fornebu. Utviklingen av konseptet skjedde parallelt med diskusjoner og senere vedtak om plassering av Telenors hovedkontor på Fornebu. I oktober 1996 ble visjonsselskapet IT Fornebu AS stiftet av Fred. Olsen-relaterte selskaper, og samme år vedtok Bærum kommune Kommunedelplan 1 for Fornebu, der det fremgikk at: ”Området skal kunne romme et kunnskapsorientert senter for høyteknologisk næringsvirksomhet på nasjonalt og internasjonalt nivå.” I 1997 ble eiendomsselskapet IT Fornebu Eiendom AS stiftet, og regjeringen Jagland og Stortinget støttet planen om etablering av et IT- og kunnskapssenter på Fornebu. Totalt ble vel 300 mål av statens eiendom på Fornebu overført til IT Fornebu Eiendom AS etter takst i juni 2001. Av dette ble cirka 76 mål overført videre til KLP Eiendom AS.
MiljøfokusInnen 2015 antas det at rundt 20.000 mennesker vil ha sin arbeidsplass i området og rundt 40.000 mennesker vil være bosatt i region Fornebu/Snarøya. Selskaper som Telenor, Aker Solutions, Hewlett Packard, Ventelo og Software Innovation er allerede etablert på Fornebu. Videre er IT Fornebu i gang med ferdigstillelse av Statoils nye regionskontor, som vil gi plass til 2 500 Statoil-ansatte i 2012. – Man er i ferd med å utvikle en by på størrelse med Sandefjord. Vi mener at det er viktig å tenke på kortreiste arbeidsplasser, og da er blandet bruk av området riktig. Det er riktig både i forhold til miljø og energiforbruk. Dersom Tron Harald mener noe annet kan ha ringe til meg, så kan vi ta en kopp kaffe og diskutere dette, sier Løfsnes.