Utvikling:

– IKKE LØNNSOMT: Ifølge Olav Thon vil krav til utbyggingsbidrag, i kombinasjon med et begrenset areal, gjøre at Gunerius-prosjektet ikke kan bli lønnsomt.

Sjokkvending fra Thon: Terminerer gigantplanene for Guneriuskvartalet

Eiendomskongen er svært misfornøyd med hvordan planforslaget i Oslo sentrum er blitt mottatt og behandlet av Plan- og bygningsetaten.

Publisert Sist oppdatert

– Etter flere års forsøk på å utvikle et reguleringsforslag for Guneriuskvartalet, har krav fra Plan- og bygningsetaten (PBE) ført til at vi har skrinlagt flere gode egenutviklede forslag. Vi har måttet utvikle et kompromissprosjekt i samarbeid med PBE og andre berørte parter, skriver Olav Thon personlig i et brev til byråd for byutvikling i Oslo.

Kompromisset har i hovedsak bestått i en betydelig reduksjon av høyder og volumer i det planlagte bygg. Det endelige resultatet ble oversendt til politisk behandling i juni i år.

Det opprinnelige forslaget fra 2015.

I brevet påpeker Thon at de har mottatt signaler om hva som kan forventes av bidrag knyttet til utbyggingsavtalen. Han skriver videre at «krav til utbyggingsbidrag i kombinasjon med et begrenset areal, gjør at dette prosjektet ikke kan bli lønnsomt»

– PBE har dertil utformet et eget reguleringsalternativ som blant annet sterkt forringer hotellfunksjonen. Dette medfører at hotellkonseptet ikke vil kunne vinne den markedsposisjon i Oslo som kan gjøre investeringen regningssvarende, skriver Thon.

Han viser også til at koronasituasjonens sannsynlige konsekvenser for handel, reisevirksomhet og kontorbehov i tillegg legger nye og meget krevende rammer for prosjektinvesteringer av denne type kompleksitet og størrelsesorden.

– Det er også vår oppfatning at denne eiendommen tåler en vesentlig høyere utnyttelse enn i det foreliggende utnyttelsesforslag. På denne bakgrunn ber vi om at planprosessen rundt Guneriuskvartalet og videre politisk behandling termineres, er Thons knallharde konklusjon.

På vegne av Olav Thon Eiendomsselskap bestilte White Arkitekter oppstartsmøte for planområdet i 2015. Siden er planforslaget altså blitt betydelig bearbeidet.

Powered by Labrador CMS