Aktuelt:

SKAL VOKSE: Morten Kjeldbys Public Property Invest har store vekstambisjoner.
SKAL VOKSE: Morten Kjeldbys Public Property Invest har store vekstambisjoner.

Sikter mot 15 milliarder i eiendomsverdier

På under et år har Public Property Invest bygd opp en eiendomsportefølje verdt over 10 milliarder. Nå er neste mål å ha eiendom for 15 milliarder kroner innen utgangen av 2024.

Publisert

Det var i fjor at Arctic Securities tilrettela det nye storselskapet Public Property Invest, som investerer i eiendommer med offentlige leietakere. I løpet av et drøyt halvår kjøpte selskapet eiendommer for nesten 8 milliarder kroner i tre store transaksjoner.

Og før sommeren i år fullførte Public Property Invest den fjerde store dealen, fire eiendommer ble kjøpt av SBB i Norden (Kunnskapsveien 55 på Kjeller i Lillestrøm, Vogts gate 17 i Moss, Rambergveien 5 & 9 i Tønsberg og Jærveien 12 i Sandnes), i tillegg til at Askveien 4 i Hønefoss og Jul Pettersens gate 2 i Lillehammer ble kjøpt.

Kjøpene innebærer at Public Property Invest (PPI) har passert en eiendomsverdi på over 10 milliarder kroner.

Men selskapet og CEO Morten Kjeldby har ikke tenkt å stoppe der. Ifølge årsrapporten til PPI, er selskapet nå inne i den siste investeringsfasen, som innebærer planer om å øke eiendomsporteføljen med 5 milliarder kroner i perioden 2022 til 2024. Målet er at PPI har eiendom for 15 milliarder kroner i løpet av 2024

PPI har gjennomført eiendomskjøp for å komme opp på 10 milliarder i eiendomsverdier, men i tiden fremover er det ikke bare kjøp som skal gi vekst.

– Vi har satt oss et mål om å levere videre vekst i de kommende årene. Utvikling av den eksisterende porteføljen vil bli ett av flere viktige grep for å skape veksten, skriver Morten Kjeldby i årsrapporten.

Powered by Labrador CMS