GIGAKONTRAKT: Driften av parkeringsanleggene på hovedflyplassen er verdt rundt to millarder kroner.
GIGAKONTRAKT: Driften av parkeringsanleggene på hovedflyplassen er verdt rundt to millarder kroner.

Sikret milliardkontrakt for parkering

Får forlenget gigantkontrakten etter fem års drift.

Publisert Sist oppdatert

Onepark har i fem år driftet parkeringsanleggene på Oslo lufthavn på Gardermoen. Nå er det klart at selskapet forblir Avinors samarbeidspartner på flyplassen også de neste fem årene.

– I år har det åpenbart vært rolig aktivitet på grunn av pandemien, men ikke hos oss. Vi har jobbet hardt i flere måneder for å sikre fornyet tillit hos Avinor. Konkurransen har vært tøff, sier administrerende direktør Leif Nymoen i Onepark i en pressemelding.

Avinors nest største kontrakt

Parkeringsanlegget på Gardermoen er landet største med plass til 23.000 biler på 20 parkeringsområder inne og ute, samt shuttlebusstrafikk til og fra terminalen. Det er den nest største avtalen Avinor har med samarbeidspartnere, med en samlet kontraktsverdi på rundt to milliarder kroner de neste fem årene.

Avinor er Nymoens største kunde, og svært viktig for selskapet både økonomisk og markedsmessig. Nå ruster Onepark seg for økt trafikk og mer trykk på flyplassen fremover. Selv om det vil ta tid før trafikken er tilbake på 2019-nivå, har økningen bare fra i sommer vært betydelig.

– Pandemien har selvsagt vært krevende også for oss, men trafikken tar seg nå opp igjen, sier Nymoen.

Powered by Labrador CMS