TOMT BYGG: Kontorbygget har stått ledig en god stund etter at Schlumbergers teknologisenter flyttet ut.
TOMT BYGG: Kontorbygget har stått ledig en god stund etter at Schlumbergers teknologisenter flyttet ut.

Kjøper naboen til «gullrekka» på Forus

Seabrokers Eiendom har kjøpt et tomt kontorbygg like ved sin egen «gullrekke» med eiendommer på Forus.

Publisert Sist oppdatert

Seabrokers Eiendom har i mange år vært blant de store aktørene på Forus. Ifølge Estates oversikt over Norges 250 største eiendomsselskaper hadde selskapet 184 millioner kroner i leieinntekter i 2021 og et samlet areal på 220.000 kvadratmeter ved utgangen av 2021. Det var nok til å plassere selskapet på 93. plass på listen over Norges største eiendomsselskaper.

Nå styrker Seabrokers stillingen på Forus ved kjøpet av Koppholen 23, bygget som tidligere huset Schlumbergers teknologisenter MI-Swaco. Selger av eiendommen er Aberdeen Property Nordic Finance. Det er Colliers Project Finance som har vært tilrettelegger for transaksjonen.

– Eiendommen er en naturlig videreføring av vår portefølje på Forus med sin beliggenhet tett på vår eksisterende «gullrekke» i Vestre Svanholmen. Det er et moderne bygg fra 2010 som holder en god teknisk standard, opplyser Seabrokers Eiendom etter kjøpet.

Koppholen 23 har stått uten leietakere en stund, men hadde over 14 millioner kroner i leieinntekter i regnskapsårene som sluttet 30. september 2018 og 2019. Nå starter Seabrokers jobben med å få fylt opp bygget igjen.

– I første omgang tar vi sikte på å gi bygget litt kjærlighet og Seabrokers-identitet. Så stoler vi på at vår kompetanse og lokalkunnskap skal bidra til at Koppholen 23 igjen blir et trivelig arbeidssted for nye leietakere, opplyser selskapet.

Bygget har et samlet areal på 8.500 kvadratmeter og strekker seg over fem etasjer.

Powered by Labrador CMS