GÅR UT: Nicolai Riise presenterte Stovner-prosjekt for ordførere fra hele verden og andre klimatopper i København. Foto: Mad Arkitekter.
GÅR UT: Nicolai Riise presenterte Stovner-prosjekt for ordførere fra hele verden og andre klimatopper i København. Foto: Mad Arkitekter.

Satte Stovner på verdenskartet

Mad arkitekters Nicolai Riise presenterte sitt Stovner-prosjektet Recipe for future living under C40 World Mayor Summit i København.

Publisert Sist oppdatert

Det var onsdag at CEO Nicolai Riise i Mad Arkitekter sto på scenen under C40 World Mayor Summit i Københav. Der fortalte han om det banebrytende prosjektet «Recipe for future living», som skal bygges på Stovner i Oslo.

Blant deltakerne under C40 World Mayor Summit er flere av verdens klimatopper, og profiler som Al Gore, Michael R. Bloomberg, Raymond Johansen, Grete Faremo og Gunhild Stordalen var også på arrangementet.

– Jeg gleder meg veldig over at dette fremtidsrettede prosjektet har fått så stor oppmerksomhet det siste året. At vi nå blir invitert til en internasjonal konferanse er for oss en viktig bekreftelse på at ideene som vi sammen med samarbeidspartnerne har utviklet, møter gjenklang hos beslutningstagere fra over 90 storbyer i verden, sier Nicolai Riise.

«Recipe for future living» er et prosjekt som skal snu byggeindustriens enorme avfallsproblem til en ressurs. Prosjektet på Stovner baserer seg utelukkende på sirkulærøkonomi, bærekraftig ressursbruk og gjenbruk. Konseptet er utformet på lokalsamfunnets premisser, med mål om å løfte Stovner, og styrke fremtidsutsiktene for hele bydelen.

Nicolai Riise har også vært på klimaministerens kontor for å forklare hvordan ombruks- og gjenbruksbygg er viktige og effektive tiltak for å nå bærekraftmålene og at jus og forskrifter er de største utfordringene i å lykkes.

– Det er både inspirerende og et bevis på at vi er på riktig spor. Gjennom byggenæringen har vi en viktig rolle som vi i Mad tar på alvor. Byggenæringen står for over 40 prosent av klimagassutslippene. Derfor ønsker vi å utfordre våre samarbeidspartnere og myndighetene. Vi må iverksette tiltak som bidrar til å redusere klimagassutslippene, sier Riise.

C40 World Mayor Summit er en arena hvor ordførere fra over 90 storbyer i verden samles for å diskutere, og sette søkelyset på hvordan vi skal utvikle byene våre på en bærekraftig måte.

Se også Nicolai Riise på Estate Play, hvor han forteller mer om prosjektet på Stovner: