Content

Produkteier Jarle Bjørnbeth og Vegar Schwartz, sammen med scrum-master Markus Aanerød
Produkteier Jarle Bjørnbeth og Vegar Schwartz, sammen med scrum-master Markus Aanerød

Saksinnsyn kompletterer analyseverktøy for eiendomsutviklere

Kommune-Norge blir stadig mer åpent og tilgjengelig for innbyggerne, og allmenheten ellers. Det gir nye muligheter for selskaper som kjenner sin besøkelsestid.

Prop-tech selskapet Placepoint er langt fremme i skoene og kommer stadig med ny funksjonalitet. Nå får du tilgang til kommunens offentlige journal i løsningen deres. I det de kaller saksinnsyn kan du nå få all offentlig tilgjengelig kommunikasjon knyttet til en eiendom. «Hele forretningsideen vår er tuftet på å gjøre informasjon rundt ulike forhold ved en eiendom så lett tilgjengelig som overhodet mulig. Kommunenes ulike reguleringer er jo helt sentralt for handlingsrommet og utviklingsmulighetene på enhver tomt, men det er også veldig relevant å få ytterlige innsikt i hva som rører seg på en tomt», sier markedssjef Anne Strømøy i Placepoint.

Markedssjef Anne Strømøy og daglig leder i Placepoint Peder Sunde
Markedssjef Anne Strømøy og daglig leder i Placepoint Peder Sunde

Det kan være at helt sentral informasjon går under radaren da det er tidkrevende og manuelt å skulle søke opp hver enkelt tomt. I tillegg må man jo gjerne søke videre i kommunens arkiv som i mange tilfeller ikke er særlig brukervennlig. Det er relevant å vite om tomten du vurderer har fått avslag på et tiltak, om det er planlagt utvidelse av fortauet, om det ligger en forespørsel inne e.l. I tillegg til at det naturligvis er relevant få innsikt denne type informasjonen på en gitt tomt, er det i aller høyeste grad også nyttig å få innsikt i hva som rører seg på nabotomten, i gaten eller kanskje til og med i grunnkretsen. Det får du nå ved et tastetrykk i Placepoint.

«Vi ønsker å bidra til å tilgjengeliggjøre informasjon man trenger i tidlig fase for flere ulike aktører som på forskjellige vis jobber med å utvikle eiendom», sier produktsjef Jarle Bjørnbeth. «Det er summen av alle verktøyene du finner i Placepoint som bidrar til dette». Nå har de over 75 kartlag, enkel tilgang til kommune- og reguleringsplaner, mulighet for å tegne og analysere i 3D, prosjektstyringsverktøy, og nå med dette saksinnsyn. «Vi er fornøyde med at vi nå trolig har markedets mest komplette analyseverktøy for tidlig fase, men vi skal videre. Resten av året skal vi bruke til å finjustere og videreutvikle eksisterende funksjonalitet med bakgrunn i tilbakemeldinger fra markedet. Bjørnbeth kan også avsløre at på nyåret vil Placepoint lansere helt ny funksjonalitet som markedet enda ikke har sett.
Powered by Labrador CMS