SENTRALT: Engebredden skal bidra til enda større utvikling i bydelen.
SENTRALT: Engebredden skal bidra til enda større utvikling i bydelen.

Så sentrumsnært som det får blitt

Snart settes det full fart forover med det nye sentrumsprosjektet.

Publisert Sist oppdatert

Med jernbanestasjonen og en bydel i full utvikling som nærmeste nabo er det vanskelig å finne noe mer sentralt sted i Drammen. Nå er det lokale selskapet Vestaksen Eiendom i gang med sitt boligprosjekt Engebredden som skal bestå av 46 selveierleiligheter.

- Vi kjøpte disse to naboeiendommene i fjor, Dr. Hansteins gate 4 og Tollbugata 7. I dag er det en gammel butikk og en parkeringsplass der, men alt skal rives, sier administrerende direktør Sindre Juel Berg.

Inkludert næring

Bygget som skal opp skal inneholde leiligheter mellom 45 og 130 kvadratmeter oppå en næringsetasje på 750 kvadratmeter, pluss kjeller. Utviklingskostnaden vil ligge på rundt 200 millioner kroner, antar Juel Berg.

- Prosjektet ble lansert rett før sommerferien og vi har hatt veldig stor interesse så langt. Vi har salgsstart 9. september og håper å kunne gå i gang med rivingen tidlig i høst. Byggestarten avhenger selvsagt av salget, men det hadde vært fint om vi kan begynne mot slutten av 2021, påpeker han.

Sammenlignet med boligprosjektet Bragernes Kvartal som de nå har ferdigstilt, sier Juel Berg at interessen for Engebredden kom momentant etter lansering.

- I Bragernes Kvartal bygde vi 124 enheter, men der var det ikke så stor interesse før byggingen var i gang og folk faktisk så hva som ville komme. Nå opplever vi at folk er mye mer frempå fra start og det lover godt. Det samme gjelder for næringslokalene på grunnplanet selv om vi ikke har signert kontrakten ennå, poengterer han.

Drammen by har gjennomgått store endringer de seneste 20-30 årene, inkludert rundt stasjonsområdet.

Sentrumsutvikling

- Utviklingen ved Strømsø Torg har virkelig tatt av, og der skal for eksempel Strømsø United løfte hele torget med mye næring. Denne delen av Tollbugata har dessuten blitt gågata og dermed et hyggelig område, og mye positivt har skjedd og skal skje videre nedover Dr. Hansteins gate. Det er hyggelig å være i Drammen om dagen, påpeker han.

I tillegg til selve boligene satser Vestaksen også på takterrasser i prosjektet, noe som slett ikke er vanlig i Drammen.

- I Oslo ser man mye av det, men det er ikke mange av dem her i byen. Engebredden får et lite grøntområde på bakken, og på taket skal vi anlegge både felles og private takhager. Det er noe vi gleder oss til å presentere, sier Juel Berg.

Powered by Labrador CMS