Utvikling:

MODERNISERING: Det gamle kjøpesenteret blir ikke til å kjenne igjen etter denne operasjonen.

Redefinerer hele kjøpesenteret

Nå skal den lukkede boksen åpnes til et mer bykjernepreg med åpne fasader og utadrettede funksjoner på bakkeplan.

Publisert Sist oppdatert

Olav Thon Gruppen er i gang med et utbyggingsprosjekt på en 56 mål stor eiendom på Lørenskog, rett øst for Oslo. Dette inkluderer ombygging av kjøpesenteret Triaden.

– Vi bygger et bygulv med åpne fasader og levende byrom. Dette er et stort og ambisiøst byutviklingsprosjekt som gir et helt nytt bysentrum på Lørenskog, sier Thon Eiendoms utviklingssjef Christian Helling-Haugsnes på selskapets nettside.

Triaden åpnet i 1988 i regi av entreprenørselskapet Bobygg, som gikk konkurs året etter. Kreditkassen tok dermed over, men komplekset gikk konkurs i 1991 før det ble reddet av at Olav Thon kjøpte det året etter. Kjøpesenteret har i dag 75 butikker fordelt på 27.000 kvadratmeter over tre etasjer.

Det skal moderniseres og utvides med 12.500 kvadratmeter.

- I tillegg skal vi bygge en idrettshall og et parkeringshus med en park oppå. I fasadene ut mot parken vil det ligge utadvendte restauranter. Vi har også planer om å integrere et trampoline- og aktivitetssenter. Hovedmålet vårt er å skape det tredje rommet hvor man sosialiserer med venner og familie. Nummer 1 er hjemmet, nummer 2 er jobb, påpeker senterdirektør Jørgen Lund Solvei.

Fordelingen på de ulike områdene når alt er ferdig blir:

Ca. 43.500 kvadratmeter handelsareal.

Ca. 5000 kvadratmeter med restauranter og kaféer

Ca. 6000 kvadratmeter med aktiviteter

Ca. 6000 kvadratmeter med helse, kontorer og offentlige tjenestetilbud.

Starten på prosjektet som også inkluderer 550 nye boliger og en stor flerbrukshall, startet i november i fjor og skal stå ferdig våren 2023.

– Ideen er å redefinere kjøpesenterpreget slik at Triaden går fra å være en lukket boks til å få mer bykjernepreg med åpne fasader mot alle sider og utadrettede funksjoner på bakkeplan. Prosjektet har en høy grad av transparens på gateplan, og dette er viktig for å unngå et lukket gatesnitt og for å oppnå mer liv i gatebildet, sier arkitekt Rakel Helling i Helling Arkitekter.

Powered by Labrador CMS