REHABILITERES: Tordenskjoldsgate 12 ved rådhuset i Oslo skal gjennom et omfattende rehabilitering de nærmeste par årene. Foto: Google

Pusser opp hos fylkesmannen

Entra har engasjert Aase for prosjektledelse av rehabiliteringen av Tordenskioldsgate 12 i Oslo. Prosjektet er i oppstart nå, og arbeidet starter ved juletider.

Publisert Sist oppdatert

Tordenskiolds gate 12 ligger ved Rådhusplassen i Oslo. Bygningen fra 1937 har butikker i første etasje, mens de øvrige sju etasjene består av kontorer som for det meste er leid ut til fylkesmannen i Oslo og Akershus. Nå skal det få nye tekniske anlegg, og mer funksjonelle kontoretasjer ved at dagens atrium bygges igjen.

– De tekniske installasjonene blir samlet i et nytt påbygg på taket, utført med trekledning som visuelt har en kvalitet lik den originale vindusomrammingen i teak. Takterrassen, med utsikt over Rådhusplassen og Oslofjorden skal utvides. Rammeavtalen mellom Aase og Entra har en varighet på tre år, ifølge en pressemelding.

– Vi er glade for tilliten og for å få jobbe med en fremtidsrettet og seriøs aktør. Entra er ambisiøs på vegne av sine prosjekter. Det møter også Aases verdier og ambisjoner om å bidra til en bærekraftig by- og stedsutvikling. Sammen får vi utfordrende oppgaver som også videreutvikler oss som selskap, sier administrerende direktør Marius Tunstad i Aase Prosjekt.

Prosjektdirektør Arne Egge synes at det er spennende at Nye Aase, rett etter nyetableringen, går i gang med Entras prosjekter.

– Vi gleder oss veldig til å blåse nytt liv i så sentralt og ærverdig bygg. I 2021 vil det rehabiliterte bygget fremstå som morgendagens kontorer med funksjonelle løsninger og bevaringsverdige elementer, påpeker han.

T12 er kommunalt listeført i byantikvarens gule liste, som del av rådhusreguleringen, og ansees å ha stor kulturminneverdi.

Powered by Labrador CMS