VERN: Deler av bygningsmassen er vernet.

Kjøper i Sandnes – skal rehabilitere det gamle egglageret

Prospective og lokale Sandnes-entusiaster har kjøpt Langgata 87 i Sandnes.

Publisert Sist oppdatert

Det 5.000 kvadratmeter store bygget, som går under navnet Sandnes Senteret, er solgt til investeringsselskapet Prospective og en gruppe lokale fagpersoner som har «stor kjærlighet til Sandnes». Selger er Aarrestad-familien og det var Areal Eiendom som var megler i transaksjonen.

Det gamle egglageret i Sandnes skal transformeres til et moderne næringsbygg med fokus på miljø og bærekraft. Alt som kan tas vare på skal tas vare på, og de nye kjøperne mener ombruksbygg er et attraktivt tilbud for leietakere som ser muligheter og som vil være en del av noe unikt.

– For å gi plass til den kraftige veksten, er mange bygg og deres historier blitt jevnet med jorden, og erstattet med glatte nybygg. Vi er glade for å kunne bidra positivt i motsatt retning. Ved å pusse opp, rehabilitere og ta vare på særpreg, får lokalene en tydeligere karakter og et tilsvarende attraktivt uttrykk, skriver Prospective i en melding.

– Vi tror at fremtidsrettede bedrifter, som er opptatt av å bygge identitet og bedriftskultur med en bærekraftig profil, vil sette pris på innsatsen med å bevare detaljene i gjenbruksbygget. Opplevelsen som skapes av de autentiske, historiske korrekte detaljene, vil bidra til å skape en unik atmosfære, sier medeier og Sandnes-patriot Bengt Tovslid.

Innflytting blir i første kvartal 2025. Totalt vil de nye eierne tilby 5.000 kvadratmeter med attraktive næringslokaler til bedrifter som er opptatt av høye miljøkrav og har miljøambisjoner.

Eiergrupperingen står også bak rehabiliteringen av det gamle rådhuset i Sandnes som ferdigstilles 2. januar.

Powered by Labrador CMS