FIKK PRIS: Gunnar Bøyum er Årets Ung til sinns, mens Vanessa Vindvik er Årets UiN'er.
FIKK PRIS: Gunnar Bøyum er Årets Ung til sinns, mens Vanessa Vindvik er Årets UiN'er.

Prisdryss på Ung i Næringseiendom-konferansen

Ung i Næringseiendom hadde i går sin årskonferanse, hvor prisene Årets UiN’er og Årets Ung til sinns ble delt ut.

Publisert Sist oppdatert

Foreningen Ung i Næringseiendom arrangerer hvert år en rekke treff med faglig påfyll, nettverking og sosiale lag. I tillegg har de en årlig Ung i Næringseiendom-konferanse med flere foredrag og paneldebatt, samt prisutdeling.

Torsdag ble årets konferanse avholdt, og da ble Årets Ung til sinns og Årets UiN’er kåret. Denne gangen gikk begge prisene til ansatte i Aspelin Ramm.

Årets UiN’er

Vanessa Vindvik i Aspelin Ramm ble kåret til Årets UiN’er av en jury bestående av fjorårets vinner Thea Martine Blyverket (kunde- og eiendomssjef Höegh Eiendom), Salman Saeed (regionsdirektør eiendomsutvikling Skanska), Johan Backe (partner i Genera og styremedlem UiN) og Ellen Hjort Bech (analytiker CBRE og styremedlem UiN).

Tittelen "Årets UiN’er" gis til et medlem som har utmerket seg innen bransjen og samtidig vært aktiv i foreningen både på interne arrangementer og utad som ambassadør. Vindvik jobber til daglig som prosjektleder i Aspelin Ramm, hvor hun sammen med teamet sitt bidrar positivt til byutvikling, hovedsakelig i Osloregionen.

– I Aspelin Ramm jobber Vindvik med komplekse byutviklingsprosjekter i ulike faser. Hun har blant annet jobbet med det prosjektet VIA og jobber nå med et spennende prosjekt i Parkveien. Siden Vindvik ble medlem i 2017, har hun deltatt på alle studieturer vi har arrangert i UiN og stiller alltid opp på treffene våre. Vindvik er inkluderende, hun blir kjent med nye UiN-medlemmer og får nye i bransjen til å bli medlem sa Backe fra scenen.

– Jeg synes det er veldig hyggelig å få tildelt denne prisen. Tusen takk til dere i UiN som har skapt denne arenaen hvor vi unge i samme aldersspenn som medlemmer har anledning til å møte hverandre. Man møter venner, samtidig som man tilknytter seg nye bekjentskaper i bransjen. Det er noe jeg har stor glede av, sa Vindvik under talen hennes.

Sammen med Vanessa Vindvik i Aspelin Ramm, var Simen Bryn i Bygganalyse og Odin Gjørtz i Møller Eiendom nominert til tittelen.

Årets Ung til sinns

Konsernsjef Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm går av med pensjon til neste år, men han har lenge fokusert på å få unge talenter inn i bransjen og på å løfte dem opp. I går fikk han prisen Årets Ung til sinns, en pris som gis til en person som er nytenkende, fremtidsrettet og innovativ, som tørr å tenke annerledes og tar i bruk ungt talent, deres innspill og ideer.

Juryen var den samme som i Årets UiN’er, med unntak av at Thea Martine Blyverket var byttet ut med fjorårets Årets Ung til sinns-vinner Stig Bech.

– Bøyum har i mange år banet vei for yngre krefter i bransjen. Han er blant de mest profilerte lederne i bransjen vår og har vært ansvarlig for store og komplekse byutviklingsprosjekter som Tjuvholmen og Vulkan. I tillegg har Bøyum lang erfaring fra en rekke styreverv, blant annet fra AF-gruppen, Schage Eiendom og Strawberry Brothers, sa Stig Bech.

– Han har en bred kompetanse som mange kan lære av og han er en person i eiendomsbransjen som spesielt bidrar til å løfte eiendomsbransjen mot den mer bærekraftige fremtiden. For UiN har Bøyum både vært en engasjert og tilstedeværende sponsor, støttespiller og vertskap. Sammen med UiN og Estate var han med på å starte CityGlød-prisen og er fremdeles med i juryen supplerte Salman Saaed.

Debatter

Under arrangementet var det også en paneldebatt med tittelen «Høyhus eller eplehage – hvordan kan fortettingen redde oss?». Der barket Mansoor Hussain (bystyrerepresentant Oslo Kommune) sammen med Mario Vahos (prosjektleder utvikling OBOS), Ragnhild Pedersen Foss (arkitekt Dark Arkitekter), og Christian Pagh (direktør Oslo Architecture Triennale). Debatten ble moderert av Emil Paaske, managing partner Agate Utvikling.

Det var også en panelsamtale om nye boligmodeller kan være løsningen i et leiemarked med økt usikkerhet og økte kostnader. Deltakerne i debatten var Christian Wierød (CEO og Co-Founder Unite Living), Stian Myhre (leder forretningsutvikling og bærekraft i Fredensborg Bolig), Ingjerd Gilhus (leder OBOS Boligkjøpsmodeller) og Ida Hjeltnes (prosjektleder boligutleie Norsk Eiendom). Debatten ble moderert av Henrik Botten Taubøll, partner i Advokatfirmaet Haavind.

Powered by Labrador CMS