VARIASJON: Boligene varierer fra 2-roms til 4-roms leiligheter, hvor hovedvekten er mellomstore leiligheter på 50-80 kvadratmeter.
VARIASJON: Boligene varierer fra 2-roms til 4-roms leiligheter, hvor hovedvekten er mellomstore leiligheter på 50-80 kvadratmeter.

Thon får bygge 63 leiligheter supersentralt i Oslo (+)

Plan- og bygningsetaten ser det som positivt at eiendommene tas i bruk til bolig. – Det kan bidra med ønsket aktivitet i området, uttaler etaten.

Publisert Sist oppdatert

I mars 2018 sendte Alliance Arkitekturstudio søknad om rammetillatelse for Brugata 3 A, B og C i Oslo sentrum. Søknaden ble sendt på vegne av Olav Thon-selskapet Stormgård AS. Søknaden gjelder oppføring av 3 boligblokker med totalt 63 enheter. Boligene varierer fra 2-roms til 4-roms leiligheter, hvor hovedvekten er mellomstore leiligheter på 50-80 kvadratmeter.

– En viktig prioritering for prosjektet har vært å legge til rette for en hensynsfull, bymessig «infill», som både omfatter relasjonen til bevaringsverdig nabobebyggelse og en oppgradering av eksisterende bygninger i kombinasjon med nybygg, skrev arkitektselskapet i redegjørelsen.

Det skal legges til rette for nye boliger i en tett bystruktur samt gjenbruk av arealer som i dag står tomme. Prosjektets overordnede plangrep er «å flette ny bebyggelse inn i et historisk kvartal bestående av typiske forhus mot gate, små tomter og komplekse gårdsrom».

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.