BRÅSTOPP: Det er bråstopp i transaksjonsmarkedet, men investorene tror vi skal tilbake til gamle høyder etter hvert når korona-situasjonen blir mer oversiktlig. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
BRÅSTOPP: Det er bråstopp i transaksjonsmarkedet, men investorene tror vi skal tilbake til gamle høyder etter hvert når korona-situasjonen blir mer oversiktlig. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Ser muligheter etter Covid-19 (+)

Cushman & Wakefield Realkapitals ferske undersøkelse blant nordiske eiendomsinvestorer viser at et stort flertall mener pandemien har skapt interessante investeringsmuligheter i eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Cushman & Wakefield Realkapital er ute med den sjette nordiske investorundersøkelsen, som har vært rettet mot investorer i hver av de fire nordiske markedene Danmark, Finland, Norge og Sverige. 168 investorer svarte på undersøkelsen og Sverige vektet 40 prosent, mens hvert av de tre andre landene vektet 20 prosent.

83 prosent av de norske investorene i undersøkelsen er enige i at investorene har kapital og vilje til å investere når usikkerheten i markedet igjen er håndterbar. 10 prosent er veldig enige. Samtidig svarer 69 prosent av de norske investorene at de er enige i at Covid-19-krisen åpner opp interessante investeringsmuligheter som de er klare for å utnytte når tiden er riktig. 5 prosent er veldig enig i samme påstand.

Undersøkelsen viser at 47 prosent av investorer i det nordiske markedet planlegger å kjøpe mer næringseiendom enn de vil selge de kommende seks månedene. Samtidig svarer godt over halvparten av eiendomsinvestorene i Norden at transaksjonsvolumet vil komme tilbake til pre-korona nivået i høst eller i løpet av neste år.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.