ABSOLUTT MULIG: – Det er absolutt anledning til å omregulere denne eiendommen til boliger, om enn noen færre enn det som her var foreslått, mener Andreas Vaa Bermann i PBE.
ABSOLUTT MULIG: – Det er absolutt anledning til å omregulere denne eiendommen til boliger, om enn noen færre enn det som her var foreslått, mener Andreas Vaa Bermann i PBE.

Positiv til utvikling på Ensjø (+)

– Kommunen er svært positiv til utvikling på Ensjø med nye boliger, grønne kvaliteter og en bymessig fortetting, men det må skje i tråd med de føringene som gjelder for å sikre gode nok kvaliteter.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver avdelingsdirektør Andreas Vaa Bermann i Plan- og bygningsetaten til Estate Nyheter etter fredagens artikkel «Her går Oslo glipp av 215 boliger».

– På Estate kan vi lese at Oslo går glipp av 215 leiligheter på Ensjø fordi Plan- og bygningsetaten stiller krav som gjør prosjektet ulønnsomt. Kommunen er svært positiv til utvikling på Ensjø med nye boliger, grønne kvaliteter og en bymessig fortetting, men det må imidlertid skje i tråd med de føringene som gjelder for å sikre gode nok kvaliteter. Det er absolutt anledning til å omregulere denne eiendommen til boliger, om enn noen færre enn det som her var foreslått. Men, vi har stor forståelse for at en grunneier gjør en økonomisk vurdering av hva som er mest hensiktsmessig, og det kan i noen sammenhenger få en konsekvens som dette, skriver Vaa Bermann.

– Hovedgrunnen til at forslagstillerne ikke har klart å bli enige med Plan- og bygningsetaten er at planforslaget gikk utover rammene i de fleste overordnede føringer for Ensjø: Kommuneplanen, planleggingsprogrammet, høyhusstrategien, utearealnormen og veiledende plan for offentlige rom (VPOR).

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.