STADIG LAVERE FALL: Mens omsetningen på Aker Brygge var ned 66 prosent i april, var nedgangen «bare» 12,5 prosent i juni.
STADIG LAVERE FALL: Mens omsetningen på Aker Brygge var ned 66 prosent i april, var nedgangen «bare» 12,5 prosent i juni.

Nærmer seg normalen igjen på Aker Brygge (+)

Aker Brygge fikk kjempesmell etter koronautbruddet. Men nå melder Bent Oustad at farten i Norwegian Property begynner å nærme seg normalen igjen.

Publisert

Norwegian Property oppnådde leieinntekter på 172 millioner kroner i andre kvartal i år, en nedgang på 6,6 millioner kroner sammenlignet med året før når man ikke tar hensyn til kjøpte og solgte eiendommer. Salg av boliger på Hasle bidro imildertid til at totale inntekter endte på 630 millioner kroner. Før skatt og verdijustering av eiendommer tjente Norwegian Property 95,3 millioner kroner. Men selskapet måtte skrive ned eiendomsverdiene med 261,6 millioner kroner, og selskapet endte dermed med et netto underskudd på 170,1 millioner kroner i kvartalet.

Norwegian Property ble hardt rammet av koronaviruset. På Aker Brygge falt butikk- og restaurantomsetningen med 66,3 prosent i april og 33,8 prosent i mai. I juni så det bedre ut etter hvert som det ble lettet på restriksjonene, og omsetningsfallet var «bare» 12,5 prosent. Omsetningen i andre kvartal på 352 millioner kroner var ned 33 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det ble en tøff start på kvartalet med nedstenging av både kontorer og handelsarealer etter myndighetenes beslutninger og anbefalinger i mars 2020. Aktiviteten i begynnelsen av kvartalet ble derfor lav, men etter hvert som samfunnet har åpnet seg opp og anbefalinger fra myndighetene har blitt lettet på, har aktiviteten både hos kontorbrukere og i servicelokalene steget betraktelig. Fortsatt er vi påvirket av myndighetenes anbefalinger, men farten i selskapet begynner å nærme seg normalen igjen, sier adm. direktør Bent Oustad i Norwegian Property.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.