DEMPES: Veksten i landets hurtigst voksende kommune skal ned. Dette Conceptor-prosjektet er ikke rammet av det nye vedtaket.
DEMPES: Veksten i landets hurtigst voksende kommune skal ned. Dette Conceptor-prosjektet er ikke rammet av det nye vedtaket.

Landets hurtigst voksende kommune vil ikke mer (+)

Det nye politiske regimet i landets hurtigst voksende kommune, er krystallklare på at de vil bremse bolig- og befolkningsveksten.

Publisert Sist oppdatert

Da kommunestyret i Ullensaker rett før ferien voterte over det rødgrønne regimets overordnede mål om å dempe den generelle veksten, sa flertallet ja. Flere vedtatte utbyggingsområder blir nå tatt ut av kommuneplanen og tilbakeført til LNF (Landbruks-, natur- og friluftsområder).

Ullensaker med Jessheim by i spissen har etter at hovedflyplassen på Gardermoen åpnet opplevd eventyrlig befolkningsvekst – opp i 4,5 prosent i 2018. Svært få kommuner er i nærheten, og dette har skjedd med Frp, Høyre og KrF i førersetet. Mange politiske motstandere har imidlertid lenge ment at utviklingen går over stokk og stein, og at de blå lot utbyggerne få det som de ville. Dette var et tydelig tema for de rødgrønne i valgkampen - de ville stagge veksten særlig fordi den gikk ut over dyrket mark.

Varaordfører og bonde Lars Halvor Stokstad Oserud (Sp) har vært en svært tydelig stemme i den debatten og i kommunestyret i juni fremmet han blant annet følgende forslag på vegne av Ap, Sp, SV, MDG, R og V:

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.