REDEGJØR FOR KORONATILTAK: F.v. Morten H. Christophersen, Marianne Brockmann Bugge og Johan K. Engelschiøn i RSM Advokatfirma.
REDEGJØR FOR KORONATILTAK: F.v. Morten H. Christophersen, Marianne Brockmann Bugge og Johan K. Engelschiøn i RSM Advokatfirma.

Koronakrisen: Betalingsutsettelser og redusert arbeidsgiveravgift (+)

Som følge av koronakrisen gis det nå flere utsettelser for betaling av skatt og avgift, for å bedre virksomheters likviditet midlertidig. I tillegg har Stortinget bedt regjeringen fremme forslag om en midlertidig nedsettelse av arbeidsgiveravgiften, som vil gi en permanent besparelse

Publisert Sist oppdatert

Stortinget har bedt regjeringen fremme forslag om en midlertidig nedsettelse av arbeidsgiveravgiften med 4 prosentpoeng for en termin, tilsvarende to måneder. Videre har Stortinget bedt om et forslag om spesielle tiltak for Nord-Troms og Finnmarks om har 0-sats. Det er ventet at forslaget vil bli fulgt opp med en proposisjon fredag 27. mars.

Utsatt betaling av arbeidsgiveravgiftRegjerningen har foreslått å utsette betalingsfristen for arbeidsgiveravgift for 2. termin fra 15. mai til 15. august 2020.  Fristen for å rapportere i a-melding er ikke endret og vil fremdeles være den 5. i måneden etter utbetaling av lønn og andre godtgjørelser.

LES OGSÅ: Slik kan den nye koronaloven påvirke eiendomsbransjen (+)

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.