BLODRØDT: Oslo kommune kjøpte denne eiendommen for å erstatte den med ny skole. Nå er disse planene satt på vent, en avgjørelse som koster kommunen dyrt.
BLODRØDT: Oslo kommune kjøpte denne eiendommen for å erstatte den med ny skole. Nå er disse planene satt på vent, en avgjørelse som koster kommunen dyrt.

Kommunen snudde gullgruve til pengesluk (+)

Forrige eier sopte årlig inn millioner på utleie av denne eiendommen. Så ble den solgt til Oslo kommune. Nå går utleievirksomheten med flere millioner kroner i tap.

Publisert Sist oppdatert

Estate Nyheter omtalte i går Grenseveien 73, som Oslo kommune v/ Byrådsavdeling for byutvikling kjøpte for 146 millioner kroner i 2018. Bakgrunnen for kjøpet var at kommunen trengte eiendommen til skoleformål. Planen var at bygget skulle rives i 2019.

Et halvår etter kjøpet vedtar Oslo bystyre at behovet for skole ikke er så stort likevel, og byggingen blir utsatt til 2022. Senere er skoleplanene endret igjen, og det heter nå at «riving og byggestart ny skole kan bli ytterligere utsatt».

I mellomtiden har leietakerne rømt Grenseveien 73. Leieinntektene er redusert og årsresultatet i Grenseveien 73 har krympet fra drøyt tre millioner kroner i pluss til 635 000 kroner. Driftskostnadene har på sin side mer enn doblet seg i løpet av det året som kommunen har stått som eier.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.