VILLAER: Etter mange år på papirstadiet skjer det noe med dette prosjektet.
VILLAER: Etter mange år på papirstadiet skjer det noe med dette prosjektet.

Her skal det bygges 35 nye villaer

Planene om boliger er flere år gammel, men nå er det går utviklingen i riktig retning.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet Alicenborg skal utvikles midt i et etablert boligfelt 500 meter opp i lia fra Son sentrum, fem mil sør for Oslo S. Planene er flere år gamle, og i 2019 startet Alicenborg Boligutvikling prosessen for å bygge ut den 60 mål store tomta med villaer.

Vestby kommune tillater 35 enheter der, og nylig vedtok plan- og miljøutvalget at planen legges ut til offentlig ettersyn.

Illustrasjonsprosjekt viser boliger i to etasjer med tre ulike størrelser, henholdsvis 167, 237 og 267 kvadratmeter. De minste har integrert carport, mens den største har integrert garasje. Tomtene måler mellom 600 og 1.100 kvadratmeter, men visstnok skal mye av det grønne området få stå.

- Boligene innpasses i naturen. Trær som ikke blir direkte berørt beholdes i utgangspunktet, og justeres med tanke på ny bebyggelse, restlevetid og utsikt. Det sentrale skogområdet beholdes som friluftsområde. Farlige trær felles og blir liggende etter at infrastrukturtiltak er gjennomført, skriver plankonsulent Kristiania byplankontor.

I 2020 ble den 60 mål store Alicenborg-eiendommen kjøpt av Varde-Eiendom sammen med DS Follo i deres felles utviklingsselskap Alicenborg Boligutvikling.

Powered by Labrador CMS