Aktuelt:

RIMELIG FINANSIERING: Sonja Horns Entra har sikret seg rimelig finansiering.

Henter penger til superlav rente (+)

På bare to måneder har Entra oppnådd nesten ett prosentpoeng lavere rente på sertifikatlån.

Publisert Sist oppdatert

Store børsnoterte eiendomsselskaper kan nå høste gevinstene av det kraftige rentefallet i kapitalmarkedet. Entra har deler av sin finansiering i obligasjons- og sertifikatmarkedet, og mandag ble det klart at selskapet har fått på plass en svært gunstig finansiering.

Selskapet meldte til børsen at det har utstedt et sertifikat med løpetid fra 10. juni til 10. desember i år. Kupongrenten er helt nede på 0,71 prosent, og den første transjen er på 400 millioner kroner.

Dermed har Entras rentekostnader falt kraftig sammenlignet med for to måneder siden. Også da ble det meldt om et lån med seks måneders løpetid og en første transje på 400 millioner kroner. Men da måtte Entra ut med 1,65 prosent i rente på lånet. Går vi tilbake til februar, betalte Entra 1,97 prosent på et tilsvarende lån.

Entra er ikke alene om å sikre seg lån i obligasjons- og sertifikatmarkedet nå når rentene er lave. Norwegian Property sendte mandag søknad til børsen om å få notere et nytt lån, og Olav Thon Eiendomsselskap plasserte 500 millioner kroner i et lån med løpetid til februar 2025.

Powered by Labrador CMS