SVÆRT NEGATIV: Statsbygg er svært negativ til at NPRO har fremmet planforslag for et  hotell- og kongressenter på Trekanttomten. Ill: White arkitekter
SVÆRT NEGATIV: Statsbygg er svært negativ til at NPRO har fremmet planforslag for et hotell- og kongressenter på Trekanttomten. Ill: White arkitekter

Forbereder salg av Trekanttomten (+)

Statsbygg tar sikte på å få gjennomført salget av Trekanttomten i andre halvdel av 2020, men er negativ til forslaget fra Norwegian Property om et kongressenter.

Publisert Sist oppdatert

Statsbygg har fått i oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet å forberede salg av den attraktive Trekanttomten ved Aker Brygge. Etter planen skal salget gjennomføres i andre halvdel av inneværende år. Tomten skal selges i en åpen prosess i markedet.

Nå har Statsbygg bestilt forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for eiendommen. Selskapet ber om et planavklaringsmøte for å drøfte og avklare hvilke planmessige rammebetingelser som skal legges til grunn for avhendingen av tomten.

I henvendelsen til PBE viser Statsbygg til at Norwegian Property (NPRO) har levert inn et planforslag om bruk av blant annet denne tomten til hotell- og kongressenter med ca. 500 hotellrom og et auditorium for 3 000 personer. Dette stiller Statsbygg seg svært negativt til.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.