FORKLARER KOMPENSASJONSORDNINGEN: Ståle O. Meleng, partner og leder av eiendomsavdelingen i Wiersholm.
FORKLARER KOMPENSASJONSORDNINGEN: Ståle O. Meleng, partner og leder av eiendomsavdelingen i Wiersholm.

Fem viktige avklaringer i kompensasjonsordningen (+)

Regjeringens kompensasjonsordning for bedrifter er nå lansert. Advokatfirmaet Wiersholm gir her en innføring i noen av de viktigste forholdene for aktørene i eiendomsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 17. april ble lov og forskrift om midlertidig tilskuddsordning vedtatt, og straks etterpå lanserte regjeringen søknadsportalen for den nye kontantstøtteordningen til bedrifter som har opplevd omsetningssvikt som følge av koronavirus-utbruddet. Allerede lørdag 18. april kunne virksomheter som har fått virksomheten sin stengt av statlige tiltak, søke støtte.

Fra og med i går (mandag 20. april) ble det åpnet for at andre virksomheter kan søke, og nå kan med andre ord alle bedrifter som har opplevd omsetningssvikt på mer enn 30 prosent (20 prosent i mars), søke om kontantstøtte for sine faste uunngåelige utgifter.

Samtidig med lanseringen av søknadsportalen ble det også vedtatt ny forskrift (forskrift til utfylling og gjennomføring av lov 17. april 2020 nr. 23 om midlertidig tilskuddsordning for foretak med stort omsetningsfall, heretter “Forskriftene“). Forskriftene gir en rekke avklaringer og presiseringer rundt kompensasjonsordningen, og noen av disse har særlig betydning for utleiere og leietakere. De mest sentrale av disse blir gjennomgått nedenfor:

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.