Bolig:

TILFØRE NOE NYTT: Hensikten med planen er å bygge moderne boliger med god kvalitet og tilføre noe nytt i Oslo Nord.

Plan- og bygg er positiv til boligprosjektet på Rommen, men mener 335 enheter er for mye

AF Gruppen Norge og Bori BBL skal bygge ut eiendommen, som har vært benyttet av Sivilforsvaret.

Publisert

I april bestilte Gl Utvikling AS oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Trondheimsveien 529, som ligger 600 meter fra Rommen T-banestasjon. Eierne bak utbyggingsplanene er AF Gruppen Norge og Bori Utbygging (Bori BBL). Hensikten med planen er å bygge moderne boliger med god kvalitet og tilføre noe nytt i Oslo Nord.

Eiendommen har vært benyttet av Sivilforsvaret til undervisningsrom, boliger, lager og garasjer. De leier området der i dag.

I henvendelsen til PBE ble det skissert 335 nye boliger i form av leilighetsbygg og rekkehus. Planlagt bebyggelse er på 29.997 kvadratmeter og opptil 8 etasjer.

PBE er positive til at det etableres boliger i området, men mener at høyder og utnyttelse må reduseres samt at det må innpasses en barnehage.

– Videre må bevaringshensyn for bygg, landskap og vegetasjon i enda større grad ligge til grunn for utvikling av eiendommen, skriver etaten i område- og prosessavklaring til oppstartsmøte.

PBE påpeker at leilighetsbygg kan brukes for å skjerme øvrig bebyggelse for støy og samtidig gi noe variasjon i boligtyper. Etaten mener plassering av leilighetsbygg innenfor planområdet bør gjøres på en slik måte at de er minst mulig til hinder for utsyn og terrengbevaring, og slik at de i størst mulig grad bidrar til å skjerme uteområder og boliger for støy.

– Ved å legge leilighetsbygg mot Trondheimsveien mener vi man oppnår disse kriteriene. Inngangspartier bør legges mot Trondheimsveien for å aktivisere denne siden og gjøre det triveligere å ferdes her også for gående, heter det i område- og prosessavklaringen.

I tillegg bør rekkehusene «plasseres skånsomt i terrenget for å dyrke kvalitetene i utsynet samt eksisterende terreng og vegetasjon».

Planforslaget ligger i grensen av VPOR (veiledende plan for offentlig rom) for Nedre Rommen, hvor tilstøtende områder er vist med prinsipiell tomteutnyttelse på 100-150 prosent, Omkringliggende bebyggelse er et eksisterende småhusområde.

– Kommuneplanens arealformål anlegg og bebyggelse nåværende tilsier at eksisterende struktur og høyder er førende. Planforslaget foreslår leilighetsbygg på 8 etasjer og rekkehus på 4 etasjer. Rekkehusene er vist som doble duplekser, det er misvisende og bør omgjøres til reelle rekkehus på maks 3 etasjer, skriver etaten.

PBE mener at viste høyder og utnyttelse utgjør en vesentlig reguleringsrisiko og må reduseres, men at en fordeling mellom høyere og lavere bygg vist er hensiktsmessig med bakgrunn i støy og utsyn.

– Hva som er egnet høyde langs Trondheimsveien, må undersøkes mer i detalj i det videre planarbeidet, fastslår PBE.

Powered by Labrador CMS