Aktuelt:

STARTET I JANUAR 2021: Pangea Project Finance-teamet Sondre Aarseth Skjerven (fv), Arnstein Rød, Viktor Myhre og Dino Ligonja.

Pangstart for syndikeringssatsingen til Pangea

Pangea Project Finance gjorde 13 dealer med en samlet verdi på ca. 5 milliarder kroner i sitt første driftsår.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er svært fornøyd med vårt første driftsår, teamet vi har bygget opp, mottakelsen vi har fått i resten av Pangea og ikke minst i markedet. I 2021 var markedet glovarmt og det var stor etterspørsel etter prosjektene vi markedsførte. Selv om markedet fremstår som noe mer avventende nå, så ligger vi hittil i 2022 foran samme tid i fjor både med tanke på resultat og antall gjennomførte transaksjoner, sier Arnstein Rød, Managing Director & Partner i Pangea Project Finance AS.

Han etablerte syndikeringsselskapet sammen med Victor Myhre, som nylig ble partner, og Pangea Property Partners i januar 2021 etter å ha vært mange år i DNB Markets. I fjor gjennomførte Pangea Project Finance (PPF) 13 dealer med en samlet verdi på ca. 5 milliarder kroner.

– Vi har et sterkt fokus på på off-market transaksjoner og et tett samarbeid med Norges og Nordens største eiendomsinvestorer. Vi ser for oss å vokse med ytterligere ansatte det kommende året og kunne tilby en større del av verdikjeden til våre klienter, sier Rød.

Det største segmentet var studentboliger, med en samlet prosjektverdi på ca. 2,8 milliarder kroner. Selskapet omsatte for 67 millioner kroner i 2021.

I 2022 har aktiviteten også vært høy, med budaksept og closing av 11 transaksjoner med en samlet verdi på 2,5 milliarder kroner. Det største prosjektet var tilrettelegging av Genesta sitt kjøp av Portal Skøyen fra Backe Eiendom Invest, Stokke Industri Eiendom og Farvatn Capital. Kontoreiendommen, som har et areal på 23.500 kvadratmeter, ligger mellom Skøyen og Lysaker, vest for Oslo sentrum.

PPF var også tilrettelegger for Nordisk Rentings kjøp av et bolig- og undervisningsbygg på Rena i Innlandet og en Team Verksted-eiendom som ble kjøpt av Ragde Eiendom.

Teamet i Pangea Project Finance består av fire fulltidsansatte og to deltidsansatte.

Powered by Labrador CMS