STORT: Dette blir en helt ny bydel i byen.
STORT: Dette blir en helt ny bydel i byen.

På vei mot 3.000 leiligheter

Boligprosjektet blir en av gigantens største utbygginger noensinne.

Publisert

Team Veidekke har fått i oppdrag av OBOS å bygge et nytt trinn med 182 leiligheter, parkeringskjeller og uteanlegg på Ulven i Oslo. Totalentreprisen er verdt 365 millioner kroner før moms, ifølge en pressemelding.

Det nye feltet er døpt Ulven Vest og er det andre feltet som bygges ut av Team Veidekke. Dette er en videreføring av konseptet for de første 342 leilighetene fra innovasjonskonkurransen i 2017.

LES OGSÅ: Bruker 100 mill på ny næringspark

- I felleskap har vi kommet frem til det vi mener er fremtidens måte å samarbeide på for å bygge attraktive boliger som folk flest har råd til, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

OBOS kjøpte i 2016 en 280 mål stor tomt på Ulven, hvor de altså bygge boliger i tillegg til 200.000 kvadratmeter næring. Dette er en del av Hovinbyen som er et prioritert hovedutbyggingsområde i Oslo frem til 2030. Tomta ligger mellom Økern, industriområdene mot Østre Aker vei og Ulvensplitten – motorveien som er det største hinderet for boligbygging og byutvikling i denne delen av byen.

LES OGSÅ: Erstatter signalbygget i sentrum

Team Veidekke består av Veidekke Bygg Oslo, Bravida Norge, LPO Arkitekter, Erichsen & Horgen, Dr techn. Olav Olsen og Landskaperiet.