NY: Wessel Næringspark er i ferd med å bli ferdigstilt.
NY: Wessel Næringspark er i ferd med å bli ferdigstilt.

Utvikler ny næringspark for 100 millioner kroner (+)

Eiendommen ble opprinnelig brukt som et beredskapslager for Forsvaret. Nå er den på vei til å bli en moderne næringspark.

Publisert

Wessel Eiendom i Vestby sør for Oslo kjøpte den aktuelle tomta for ca ti år siden, og har siden leid den ut til lagringsplass til blant annet søsterselskapet J.I. Bygg. Nå står det imidlertid satt opp tre nye bygninger der, hvor blant andre de to søsterselskapene holder hus.

- Vi har bygd et tre etasjer høyt kontorbygg på 1.200 kvadratmeter og to lagerbygg på rundt 1.300 kvadratmeter hver. To bygg er fulle allerede og i disse dager jobber vi med å skaffe leietakere til det siste lagerbygget, sier prosjektutvikler Thomas Korneliussen.

LES OGSÅ: Kommer til å tjene fett på den ubrukte eiendommen

Nå er de i gang med det siste bygget i parken, som skal bli kontorer, produksjonslokaler og lager til den lokale bedriften Rival. Det prosjektet alene skal bli 3.000 kvadratmeter og har en prislapp på 45 millioner kroner når det står ferdig mot slutten av 2021.

- Vi er selvsagt veldig glade for å ha fått inn en så stor leietaker som Rival. Når deres bygg står ferdig har vi brukt om lag 100 millioner kroner totalt i Wessel Næringspark. Men da er den ti mål store tomta full, skal vi utvide parken må vi eventuelt ta av LNF-områder rundt oss, påpeker han.

LES OGSÅ: Fra gartneri til leiligheter

Om Wessel Eiendom ikke får bygd ut næringsparken, har de nok å henge fingrene i.

- Først skal boligprosjektet Wessel Park opp i Vestby. Videre sitter vi på andre gode områder i sentrum, og hvis vi får utviklet samtlige er det snakk om rundt 600 boliger. Det er mye i Vestby, men vi er en lokal bedrift som akter å være her noen år fremover, poengterer Korneliussen.