SENTRALT: Tomten ligge like ved Carl Berners Plass.
SENTRALT: Tomten ligge like ved Carl Berners Plass.

På denne tomten i bydel Grünerløkka kan det bli 80 boliger

Ett av to vernede trehus på den sentrale tomten har brent ned. Nå vil Pollux Eiendom AS bygge boliger og næring.

Publisert

– Dette er en stor og attraktiv tomt, og er det første man møter etter Carl Berner, som fonden - eller porten - oppover Trondheimsveien til Sinsen-platået, skriver NSW Arkitektur til Plan- og bygningsetaten (PBE).

På vegne av Pollux Eiendom AS har arkitektselskapet bestilt oppstartsmøte for Trondheimsveien 119 m.fl.
i henvendelsen til PBE påpekes det at «denne sterkt eksponerte tomten i bybildet har ligget ubebygget i mange år».

Ill: NSW Arkitektur
Ill: NSW Arkitektur

– Dette skyldes noen uønskede begrensninger i den gjeldende reguleringsplanen. Blant annet gjelder det de eksisterende trehusene. Av de tre er det kun ett igjen med bevaringsverdi. Kan det da være rimelig at det skal være til hinder for hensiktsmessig utbygging like ved Carl Berner? spør NSW Arkitektur, og påpeker at tomten er meget godt egnet for boligbebyggelse av flere grunner.

– Det ligger til rette for gode solforhold og uteareal. Vestre del av tomten vender mot støyutsatte Trondheimsveien. Det er nettopp utviklet et større boligprosjekt på åtte etasjer på nabotomten med samme utfordringer.

Tomten har også veldig god dekning av kollektivtransport. Trikker og busser er rett utenfor, samtidig som det er kort vei til Carl Berner T-banestasjon.

I henvendelsen til PBE skisseres det 80 boliger og 4.300 kvadratmeter næringsarealer.

­– Hensikten med møtet er å få avklart om det vil være mulig å få innvilget en reguleringsplan for å kunne realisere et etterlengtet og attraktivt prosjekt på tomten, skriver arkitektselskapet.

Ifølge Purehelp eies Pollux Eiendom AS av Øyvind Austenaa.