FJORDBYEN: KINE-nettverket får høre om Hav Eiendoms arbeid med bærekraft.
FJORDBYEN: KINE-nettverket får høre om Hav Eiendoms arbeid med bærekraft.

På byvandring med KINE-nettverket

Kvinner i norsk eiendom fikk torsdag en gjennomgang av Fjordbyen og hvordan Hav Eiendom jobber med bærekraftig byutvikling.

Publisert Sist oppdatert

I 2019 etablerte Hedda Ulvness i Eie Eiendomsmegling, Anne Sofie Bjørkholt i Advokatfirmaet BAHR og Kine Morud Aarum, som nå er Head of Marketing i Union, nettverket Kvinner i Norsk Eiendom (KINE).

Ambisjonen var å skape en møteplass for relasjonsbygging for kvinner i bransjen og ha en arena for kunnskapsdeling. Siden har nettverket hatt jevnlige nettverksmøter og faglige arrangement.

Torsdag tok medlemmene turen til Bjørvika for å være med på en byvandring og faglig samling med bærekraft som tema. Målet var å vise hvordan Hav Eiendom utvikler Fjordbyen og ha en byvandring gjennom prosjektene på Grønlikaia, Lohavn, Bispevika, Bjørvika og Langkaia.

Byvandring.
Byvandring.

Hav Eiendom har et sterkt fokus på å skape en bærekraftig fjordby og har vært med på å utvikle sin egen bærekraftsmetode; DEiG, også kalt Doughnut Economics, i Grønlikaia. Modellen tar for seg hvordan folk kan leve og trives innenfor jordens tålegrense og implementerer både sosial og økologisk bærekraft i prosjektene.

– Vi ønsket å dele metoden vi har utviklet og fikk alle medlemmene til å teste den under torsdagens workshop. Sammen jobber vi med by- og steds utvikling og sammen har vi et felles mål om å få byen vår til å bli mest mulig bærekraftig. Derfor er det viktig for oss å dele denne med andre, sier bærekraftsjef Marie Indrelid Winsvold i Hav Eiendom.

Etter byvandringen ble det en faglig samling på SALT og workshop.

– Det er veldig gøy at Hav Eiendom inviterer til byvandring i byen vår som alle har et forhold til. I tillegg til at de vil dele hvordan de jobber med bærekraft. Skal vi nå bærekraftsmålene, er det viktig med en delingskultur, sier Kine Morud Aarum, styreleder og co-founder i KINE-nettverket.

Powered by Labrador CMS