BLIR SALGSSJEF: Ellen Tidemann går til Staticus.
BLIR SALGSSJEF: Ellen Tidemann går til Staticus.

Omsatte for over 370 mill. – skal vokse videre

Fasadeentreprenøren Staticus passerte 370 millioner kroner i omsetning i Norge i fjor. Nå skal selskapet vokse videre.

Publisert Sist oppdatert

Staticus har ansatt Ellen Tidemann som salgssjef i selskapet. I tillegg lanseres den nye tjenesten Staticus Care og en ny nytt hybrid-fasadesystem av resirkulert aluminium og tre.

Ellen Tidemann som er utdannet bygningsingeniør, kommer fra stillingen som salgssjef i Schüco Norge. Hun sier hun ser frem til å ta fatt på rollen som salgssjef i Staticus. Der skal hun styrke selskapets rolle og posisjon i det norske markedet.

– Jeg gleder meg til å utvikle, styrke og dyrke posisjonen til selskapet i det norske markedet. Målet er å kapre ytterligere markedsandeler. Noe som skal gjøres ved å innovere og tenke utenfor den klassiske fasadeentreprenørboksen. Det handler om å våge, så vel som å tenke nytt, noe Staticus har lang tradisjon for, sier Tidemann.

Staticus har levert til prosjekter som The Hub Hotel, Fornebuporten, Via Vika, Valle Wood, Quality Hotel Bodø, Radiumhospitalet og Økern Portal. Selskapet har stort fokus på bærekraft og åpner nå en egen bærekraftavdeling i Sveits hvor det skal jobbes for å redusere karbontrykket i byggeprosjekter. I tillegg lanseres Staticus Care, som er en service- og vedlikeholdstjeneste for bygninger fra et bærekraftig og energisparende perspektiv.

I høst lanseres i tillegg et nytt hybrid-fasadesystem av resirkulert aluminium og tre som oppfyller alle tekniske krav til minst TEK 17, og som reduserer karbonavtrykket betydelig sammenlignet med andre materialer.

– Om man ser på fasader som er bygget opp av aluminiumprofiler og glass kan karbonavtrykket reduseres med 50 til 75 prosent. Sammenlignes ikke-resirkulerte aluminiumsprofiler med hybridprofilene av resirkulert aluminium og tre oppnås en CO2-besparelse på hele 70-90 prosent. I tillegg reduseres u-verdien med 15 prosent, avslutter Ellen Tidemann.

Powered by Labrador CMS