SATSER: Jens Petter Hagen i NREP øker satsingen i Norge.
SATSER: Jens Petter Hagen i NREP øker satsingen i Norge.

Eiendomsgiganten dobler i Norge

Med åtte nyansettelser det seneste året, har private equity-giganten innenfor eiendonm NREP doblet Oslo-kontoret.

Publisert Sist oppdatert

Høsten 2018 skrev Estate Nyheter om den nordiske private equity-aktøren NREP, som uttrykte ambisjoner for det norske eiendomsmarkedet. Med milliarder av euro i ryggen, var det ikke pengene det sto på for Jens Petter Hagen, som ledet et kontor som hadde doblet størrelsen til seks ansatte i løpet av et halvt år. Blant de første kjøpene, var en 133.000 kvadratmeter stor tomt i Vestby, som nå huser Prime Cargo, samt noen eiendommer i Råde og på Langhus og Berger.

Det seneste året har NREP skudd opp tempoet skikkelig i det norske markedet. Først ved å inngå et sammarbeid med boligutvikleren Oslo House. Deretter ved å kjøpe Coops sentrallager på Gardermoen for rundt 3 milliarder kroner.

Nå har NREP rigget organisasjonen til den økte satsingen og gjennomført åtte ansettelser de seneste 12 månedene. Dermed er organisasjonen i Oslo doblet. NREP hentet i fjor høst inn Jannick Huseth fra Solon til å lede boligsatsingen. Harald Haakonsen fra Nordanö og Ruben Krantz Kringstad fra Colliers kom inn våren 2020 for å bli en del av henholdsvis investeringsteamet og Logicenters. Jacob Sandberg Gjems-Onstad kommer fra Bulk og startet i april i år som utviklingssjef for Logicenters.

I løpet av de neste månedene er Kristian Aarflot-Nyrud fra Ragde (ansvaret for eiendomsforvaltningen), Isabel J. Johansen fra Arctic (controller) og de to analytikerne Jonas Snefjellå Løvås og Vebjørn Antonio Solstad på vei inn for å styrke det norske laget ytterligere.

– Vi har allerede en sterk posisjon i de andre nordiske landene, og har en klar ambisjon om å bli mer aktivt til stede i Norge. Dette vil innebære både økte investeringer og styrking av lokal kompetanse. Derfor henter vi nå inn flere kompetente personer, som vil gi oss en sterkere posisjon på logistikk, forvalting og boligbygging, i tillegg til generelt økt kapasitet, sier Jens Petter Hagen, partner og daglig leder NREPs norgeskontor.

De fleste nye vil være på plass innen juni, og vil ifølge Jens Petter Hagen være viktige brikker i den strategiske satsningen i Norge. NREP har nylig signert leietakere som Helthjem.no, Movement AS og en større nordisk logistikkleietaker på Vestby som skal flytte inn i deler av et nybygg som totalt blir ca 27 000 kvadratmeter.

– Vi er svært stolte av å få disse åtte med på laget. De tilfører veldig god kunnskap om forvalting, utvikling og regulering av eiendom, noe vi har vært på utkikk etter. I tillegg har de veldig god erfaring fra det norske eiendomsmarkedet, som har vært et viktig kriterium, sier Hagen.

Fra venstre: Ruben Krantz Kringstad, Jannick Huseth, Harald Haakonsen, Kristian Aarflot-Nyrud, Jacob Sandberg Gjems-Onstad, Vebjørn Solstad og Jonas Løvås.
Fra venstre: Ruben Krantz Kringstad, Jannick Huseth, Harald Haakonsen, Kristian Aarflot-Nyrud, Jacob Sandberg Gjems-Onstad, Vebjørn Solstad og Jonas Løvås.
Powered by Labrador CMS