Bolig:

ETTERLYSER DRAHJELP: - Vi er i en boligkrise og det er skuffende at boligbyggingen ikke får drahjelp fra regjeringen i revidert nasjonalbudsjett, sier administrerende direktør Lars Jacob Hiim i Boligprodusentene.

Nye tall: - Vi er i en boligkrise

Igangsettingen av nye boliger halvert sammenlignet med i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Igangsetting av nye boliger i april 2023 er 41 prosent under april 2022, viser ferske tall fra Boligprodusentene. Igangsatte nye boliger hittil i år er 3 352 boenheter, som er 49 prosent under samme periode i 2022.

- Så langt i år er markedet tilnærmet halvert sammenliknet med fjoråret. Vi er i en boligkrise og det er skuffende at boligbyggingen ikke får drahjelp fra regjeringen i revidert nasjonalbudsjett, sier administrerende direktør Lars Jacob Hiim i Boligprodusentene.

- Dette vil påvirke boligforsyningen negativt i lang tid, legger han til.

- Ved fremlegget av statsbudsjettet i fjor høst var målet å hindre ekstra prisvekst og renteøkninger. Revidert nasjonalbudsjett som nå er lagt frem vil føre til press på renta, ifølge toneangivende økonomer. Dette er dårlige nyheter for boligforsyningen og bransjen, mener han.

Han etterlyser tiltak.

- Nå er det behov for tiltak for å avhjelpe situasjonen, som økte rammer i Husbanken og bedret permitteringsordning, sier Lars Jacob Hiim.

Powered by Labrador CMS