OMA-STYRET: Egil Andre Mortensen (NREP), Vibeke Ahlsand (OSU), Mathis Grimstad (Stor-Oslo Eiendom), Anne Helene Mortensen (DNB Næringsmegling), Gunn Helen Hagen (Norges Varemesse), Sonja Horn (Entra), Herman Dyrø (Mustad Eiendom) og Geir Graff Kallevåg (OBOS Eiendom). Foto: Oslo Metropolitan Area

Ny styreleder i OMA

Inviterer til felles dugnad for byutviklingen .

Publisert Sist oppdatert
Oslo Metropolitan Area (OMA) arrangerte i går årsmøte på Kulturhuset i Oslo, og adm. dir.  Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom ble valgt med akklamasjon til ny styreleder, ifølge en pressemelding.
Grimstad holdt en glødende valgtale der han ga uttrykk for de store oppgavene som venter:
– Vår bransje har store utfordringer knyttet til bærekraft og klima. Jeg liker å kalle eiendomsbransjen for 40prosentklubben. Vi står for 40 prosent av klimautslippene, 40 prosent av energiforbruket og 40 prosent av materialbruken. Nøkkelen til løsningen av klimaproblemet ligger derfor hos oss, påpekte han.
Etter en innledning av byplansjef Siri G. Kielland vektla Grimstad også behovet et bedre samarbeid mellom private utbyggere og offentlige myndigheter.
– Skal vi løse utfordringene og sikre en bærekraftig utvikling, må de samarbeide bedre. Også for å tette gapet mellom befolkningsvekst og behovet for nye boliger. Jeg er ydmyk til oppgaven, men jeg ser også at OMA har et unikt nettverk med gode byutviklere med stort engasjement for regionen vi bor og jobber i. Sammen skal vi jobbe for å sette de riktige sakene på agendaen, og bidra til å løse utfordringene, understrekte Grimstad.
OMA har de siste årene utviklet seg til å bli den viktigste arenaen for by- og eiendomsutvikling i Osloregionen. Med nesten hundre offentlige og private medlemmer fra hele verdikjeden representeres alle de viktigste byutviklerne i regionen. Nå tar bransjeorganisasjonen steget videre til en forening for alle som bedriver byutvikling.
– Med den nye strategien inviterer vi alle aktører – både private og offentlige – til en felles dugnad for byutviklingen. Offentlige planmyndigheter, bylab´er, universiteter og andre kan nå også bli medlem, avslutter Grimstad.
Powered by Labrador CMS