Ny storhandel

Publisert Sist oppdatert

Igjen har det blitt omsatt en svært attraktiv eiendom i Vika, denne gangen en av de nærmeste naboene til Aker Brygge. Munkedamsveien 35, også kalt Grøndahl-gården, er solgt til Aberdeen Property Investors.

– Godt fornøyd

– Et kjøp vi er godt fornøyd med, men vi er blitt enige med selger om å holde kjøpesummen hemmelig, sier Per Samuelsen i Aberdeen Property Investors. Det var Akershus Eiendom som forestod salget, men heller ikke Roar Sandnes i Akershus Eiendom ønsker å si noe om hva eiendommen ble omsatt for.

Yield seks prosent

Men etter det DagensEiendom.no kjenner til skiftet eiendommen eier for nøyaktig 404 millioner kroner, og de totale leieinntektene på det 15.000 kvadratmeter store bygget skal være 27 millioner kroner årlig. Bygget er mer enn 70 år gammelt, og gitt edruelige eierkostnader på ti prosent resulterer dette i en yield på seks prosent.

Kjøkkenleverandøren HTH har tilhold i første etasje, og resten av det V-formede bygget inneholder kontorer.

Funksjonalistisk

– En del av leiekontraktene bør kunne reforhandles, og vi mener derfor dette er et godt kjøp. At eiendommen ligger såpass sentralt i Oslo passer godt inn i Aberdeens kjøpspolicy, sier Per Samuelsen i Aberdeen.

Munkedamsveien 35 ble reist i 1934 etter tegninger av arkitektene Aasmund Kolseth og Edgar Martin. Om byggets arkitektur har byantikvaren uttalt at ”bygget preges av et eklatant eksempel på den rene funksjonalismens stil”.

Familieeid

Bakgrunnen for betegnelsen Grøndahl-gården er at eiendommen ble tatt i bruk av Grøndahl & Søn Boktrykkeri i 1935, som drev sin grafiske virksomhet i hele bygget frem til 1977. Senere er bygget totalrehabilitert. Eiendommen er totalt på ti etasjer. Utsikten er formidabel ut mot Vestbanetomten, Rådhuset, Akershus Festning, Aker Brygge og fjorden for øvrig.

Transaksjonen er et typisk familiesalg, og blant eierne som nå kan pynte på saldoen er Per Kristian Tandberg, Jørgen Fredrik Tandberg, Anders Grøndahl og Ola Grøndahl.

Powered by Labrador CMS