NY SJEF: Nå er det Marianne Guriby Dahl som styrer Enerhaugen Arkitektkontor.
NY SJEF: Nå er det Marianne Guriby Dahl som styrer Enerhaugen Arkitektkontor.

Ny sjef hos Enerhaugen

Marianne Guriby Dahl har tatt over roret som daglig leder hos Enerhaugen Arkitektkontor.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har lett etter en samlende og inspirerende leder. Dette mener jeg vi har funnet i Marianne Guriby Dahl. Hun har lang og solid bakgrunn innenfor design, og mange års erfaring i ledelse av kreative mennesker, komplekse prosjekter og store tverrfaglige team. Det er likevel primært hennes lederkvalifikasjoner vi finner interessante, sier styreleder Ines Habrecht i en pressemelding.

Dahl markerer et skifte for kontoret, som første daglige leder uten arkitektfaglig bakgrunn. 

LES OGSÅ: Ble toppsjef i Aase

– Å satse på en daglig leder uten arkitektutdannelse har vært diskutert internt, men vi tror dette kan være en styrke for kontoret, sier avtroppende leder Bente Nygård som fortsatt vil ha en sentral rolle i bedriften. 

– Jeg brenner for å fremme kvalitet og nytenking gjennom design og arkitektur i utformingen av omgivelser, produkter og tjenester både i næringslivet og samfunnet for øvrig. Mitt mål er å stimulere til innovasjon, effektivisering og økt verdiskapning i en konkurranseutsatt bransje, sier Dahl.

Hun har Bachelor innen design og ledelsesutdanning fra BI, og kommer fra stillingen som manager product development i European Furniture Group der hun også har sittet i konsernledelsen i 9 år. Før dette var Dahl designsjef for SAVO, designer hos Gabriel i Danmark og produktutvikler hos HÅG (nå Flokk). Hun har tidligere drevet eget designstudio.