VINNER: Dette er vinnerforslaget til Reiulf Ramstad Arkitekter for utvikling av Hoffsveien 92 og Sørkedalsveien 90 A og B på Smestad.

NRE utroper Reiulf Ramstad Arkitekter til vinner av parallelloppdrag på Smestad

Parallelloppdraget for utvikling av den mest sentrale eiendommen på Smestad, Hoffsveien 92 og Sørkedalsveien 90 A og B, er avsluttet etter en meget vellykket medvirkningsprosess.

Publisert Sist oppdatert

Parallelloppdragene levert av AART, Grape, Mad arkitekter og Reiulf Ramstad Arkitekter har vært utstilt i Hoffsveien i våres og publikum har stemt frem sine favoritter gjennom avstemning og spørreundersøkelse.

- Medvirkningsprosessen har gått over all forventning, det er utrolig gøy å skape et så stort engasjement, sier Jeanette Bratt, utviklingssjef i NRE. De fikk inn over 1200 stemmer på de fire forslagene og 250 personer har svart på spørreundersøkelsen.

Innspill fra 300 naboer

- Utstillingen som varte i nesten to måneder, ble en stor suksess og langt flere enn vi turte å håpe på tok turen innom for en prat om forslagene og om utviklingen på Smestad. Det er et sterkt signal at de opp mot 300 naboer og osloborgere som har vært innom og har sendt konkrete innspill til oss, nær utelukkende har vært positive til utviklingen av eiendommen, fortsetter hun.

Det er en klar tilbakemelding fra nabolaget at de er lei av å leve i uvisshet. Naboene er frustrert over at det tar lang tid å få på plass en områderegulering.

- Vi har stor forståelse for at det er vanskelig å vente på overordnede planer og vi ønsker å bidra med å sette Smestad på dagsorden på Rådhuset og i PBE, sier utviklingssjefen.

- Vi har møtt et nabolag som mener tiden er overmoden for fornyelse av området ved kollektivknutepunktet. Vårt ønske om å skape et vakkert prosjekt med spennende arkitektur og et trivelig bygulv med flere serveringstilbud og møteplasser har falt i smak, og det er virkelig gøy å bli heiet frem, sier Bratt.

- Ingen enkel oppgave

Reiulf Ramstad Arkitekter ble til slutt utropt som vinner av oppdraget denne uken.

- Det var ikke en enkel oppgave for juryen. Prosjektforslagene var av veldig høy kvalitet, og alle har noen flotte og unike kvaliteter. I avstemningen var det tett mellom de to øverste plasseringene. Undersøkelsen og innspillene fra publikum var en viktig del av evalueringen og her skåret Reiulf Ramstad Arkitekter sitt flotte forslag høyest, sier Bratt.

- Vi i NRE og våre partnere Norgesgruppen, Bmt og Fearnley er genuint opptatt av arkitektur av høy kvalitet på Smestad og vi ser virkelig frem til å fortsette arbeidet med å utvikle Smestad sammen med Reiulf Ramstad Arkitekter, avslutter Jeanette Bratt.

Powered by Labrador CMS