Utvikling:

GODT SALG: Mens mange utbyggere sliter med å få igangsatt nye prosjekter, skal dette prosjektet i Ås realiseres, med første overlevering høsten 2025.

NRE og Nrep har igangsatt bygging av Sentrumshagene

Boligprosjektet Sentrumshagene blir første byggeprosjekt som igangsettes i sentrum av Ås.

Publisert Sist oppdatert

NRE og Nrep igangsetter prosjektet Sentrumshagene i Ås. Første byggetrinn er på nærmere 100 leiligheter fordelt på to bygg samt underjordisk garasjeanlegg. Byggestart ble vedtatt som følge av at hele 58 leiligheter nå er solgt siden salgsstart i mai 2023.

Neste salgstrinn planlegges for salg i 2024 og vil være siste del av Sentrumshagene som til sammen består av ca. 139 leiligheter. De første leilighetene forventes overlevert høsten 2025.

SETTER I GANG: – Vi gleder oss stort over at vi nå realiserer dette spennende prosjektet midt i hjertet av Ås, sier CEO Allan Sønderbæk i NRE.

- Vi er veldig fornøyde med den store interessen for prosjektet. Sentrumshagene er omkranset av viktige og sentrale gate- og byrom. Med umiddelbar nærhet til alle byfunksjoner er det lagt til rette for et spennende og aktivt sentrumskvartal. I NRE er vi opptatt av å skape gjennomtenkte prosjekter og attraktive nabolag, sier CEO Allan Sønderbæk i NRE.

- Byggestarten viser at solide prosjekter med god arkitektur, bevisste materialvalg og riktig beliggenhet også er attraktive i et utfordrende marked, fortsetter han.

- Gir nabolaget et løft 

Boligprosjektet Sentrumshagene blir et moderne og arkitektonisk kvartal med utadrettet virksomhet på gateplan som skaper aktive byrom og møteplasser i sentrum av Ås, opplyses det. Prosjektet legger opp til en høy andel av blågrønne overflater med etablering av blant annet grønne tak. Det benyttes produkter med lave klimagassutslipp og med fokus på energieffektivitet får vi et positivt klimagassregnskap.

- Sentrumshagene er et veldig spennende prosjekt, som vi er glade for at vi nå setter i gang. Sentrumshagene er et godt bygrep for Ås og vil være med å styrke Ås som et knutepunkt. Vi i Nrep er spesielt glade for at vi får til et positivt klimaregnskap på prosjektet. Nrep har som mål å være klimanøytrale i alle våre investeringer innen 2028, sier Pål Valgermo, boligansvarlig i Nrep.

Godt samarbeid med totalentreprenør

Det er totalentreprenør J.I. Bygg AS som har signert avtale med Skoleveien 2 AS, som eies av NRE og NREP, om byggingen av kvartalet Sentrumshagene i Ås kommune.

Rivingen av eksisterende bygningsmasse er allerede i godt i gang og mye vil skje på eiendommen ila høsten 2023.

- Vi i J.I. Bygg gleder oss over å kunne starte byggingen av Sentrumshagene sammen med NRE og NREP. Det er ekstra gledelig å se den sterke interessen og suksessen i leilighetssalget, selv i et utfordrende marked. Vi ser frem mot et godt samarbeid med alle involverte, og gleder oss over å være en del av dette spennende prosjektet, sier Lars Erik Kristiansen, prosjektleder i J.I. Bygg.

Powered by Labrador CMS