FØRTE SAKEN: Thomas Andersen, partner i Brækhus, førte saken for grunneierne.

Naboene til E18 vant millionerstatning

Syv boligeiere har vunnet frem i lagmannsretten og får erstatning for ulempene med utbyggingen av E18.

Publisert

Det er i en fersk dom i Borgarting Lagmannsrett at grunneierne langs E18 har vunnet frem med sitt millionkrav mot Statens vegvesen. De mener eiendommene har tapt seg i verdi som følge av veiutbyggingen og de høye støynivåene og krevde innløsning eller ulempeerstatning. I Tingretten vant ikke grunneierne frem, verken i kravet om innløsning av eiendommen eller i kravet om ulempeerstatning.

Saken ble anket og nå er dommen klar. Boligeierne får en erstatning på opptil 4 millioner kroner som følge av ulempene ved utbygging av veien.

– Avgjørelsen er den første avgjørelsen hvor Statens Vegvesen pålegges å betale erstatning for anleggsstøy av denne type. Dommen vil danne presedens for senere saker, sier Thomas Andersen partner og advokat i Brækhus som førte saken for grunneierne.

Lagmannsretten mener den lange anleggsperioden gjør at grunneierne må bære en «urimelig byrde for et tiltak som hele samfunnet har nytte og glede av» og at støyen går langt utover retningslinjene.

– Anleggsarbeidene medfører store konsekvenser for mange hundre beboere. Avgjørelsen vil ha betydning for svært mange grunneiere langs hele vestkorridoren, fortsetter Thomas Andersen

Powered by Labrador CMS