LANDSBY: De 60 boligene i Solenga blir nærmest som en liten landsby å regne.
LANDSBY: De 60 boligene i Solenga blir nærmest som en liten landsby å regne.

Nå går starten for den lille landsbyen

Publisert

Det Hønefoss-baserte eiendomsselskapet Bokvalitet eies av Erlend Søraker. Deres nyeste prosjekt heter Solenga - fire kilometer fra Holmestrand i Vestfold der de utvikler noe som nærmest ligner en liten landsby med 60 boliger. Dette inkluderer 10 eneboligtomter.

- Første visning er til søndag, men vi har allerede solgt flere enheter i første trinn. Avhengig av responsen kommer vi til å legge ut nye boliger fortløpende, sier salgsleder Kristin G. Søraker som er tydelig fornøyd med starten.

Hun forteller også om god interesse for prosjektet, og at det kommer henvendelser fra godt utenfor lokalmiljøet.

- Hittil har folk fra både Drammen og Oslo meldt seg på, i tillegg til mer lokale og folk med tilknytning til Holmestrand. Jeg tipper det er et mønster vi får se i de andre trinnene og vi regner også med et godt salg videre. Her er det gode pendlermuligheter med både tog og motorvei. Vi har dessuten brukt mye tid på å forme området med blant annet sju mål friareal, påpeker hun.

Solenga skal få frittstående og kjedede eneboliger, tomannsboliger og leiligheter, med priser fra tre til seks millioner kroner. Kvadratmeterprisen på de kjedede eneboligene ligger på rundt 33.000 kroner, for tomannsboligene og leilighetene er den henholdsvis 29,9 og 32,2 millioner. Totalt skal det selges boliger her for rundt 250 millioner kroner.

- Vi har lagt oss på et ganske likt nivå sammenlignet med andre prosjekter i området, skal vi treffe kjøpegruppene kan vi ikke gå for høyt. Fortrinnsvis er dette prosjektet ment for barnefamilier, men vi tenker også på godt voksne mennesker som vil ut av eneboligene sin for å få et enklere liv, poengterer Søraker.

Hun mener Holmestrand blir stadig mer attraktivt for mange boligkjøpere, ikke minst grunnet prisene.

- Her får kjøperne mye mer for pengene enn mange andre steder. Dessuten er det andre kvaliteter her i forhold til å bo i en stor by og det tror jeg trekker folk. At det er det kort vei til mye øker også interessen, sier hun.

Solenga skal bygges av Blink Hus avdeling Ringerike, som også eies av Erlend Søraker.

FAKTA Bokvalitet

Selskapet ble stiftet i 2010 og har ca 350 boligenheter for salg og i tomtebank.

Driftsinntekter i 2018: 326 mill. (212).

Driftsresultat: 46 mill. (25).

Resultat før skatt: 46 mill. (23).

Årsresultat: 36 mill. (17).

Tall ifølge proff.no