Annonsørinnhold

Modellen fungerer enten vi dobler eller tidobler virksomheten

Publisert Sist oppdatert

– Vi sitter på konsernnivå uten vegger og kan følge alt som skjer i våre 90 selskaper, forteller økonomisjef Jan Fredrik Jorddal i eiendomskonsernet Bonum.

Med Xledger har han fått en helt ny virkelighet, sammenlignet med tidligere.

– Vi vokste raskt og de gamle systemene skrantet mer for hver uke som gikk. Men vi hadde aldri tid til å ta tak i det, forklarer økonomisjef Jan Fredrik Jorddal i eiendomskonsernet Bonum.

Til slutt satte han foten i bakken og fikk med seg ledergruppen på at et skifte var nødvendig. Skepsisen internt var stor. Overgangen til Xledger gikk imidlertid som en drøm.

– Vi brukte tre uker. Vi satte opp systemet i desember og var live i januar, fortsetter Jorddal.

Samtidig la han grunnlaget for at Bonum kan vokse videre.

– Modellen vi har nå fungerer enten vi dobler eller tidobler virksomheten. Økonomisystemet gir ingen hindringer, sier Jorddal.

Han vet at byttet har gjort selskapet i stand til å vokse raskere. Samtidig har det endret hvordan økonomiavdelingen jobber.

Jan Fredrik Jorddal, økonomisjef, Bonum.
Jan Fredrik Jorddal, økonomisjef, Bonum.

– Vi bruker null tid på regnskap i dag kontra 100 prosent i «gamle» dager.

Vi har snudd hele økonomiavdelingen til å jobbe med konsernlikviditet, controlleroppgaver for prosjektene, selskapsrapportering og analyser knyttet til kjøp og finansiering, forklarer Jorddal.

Økonomisjef Jan Fredrik Jorddal i Bonum stråler når han snakker om systemet som gjør at Bonum lykkes med å vokse i rekordfart.

– Lurer vi på noe så borrer vi oss helt ned til enkeltbilag i hvilket som helst av de 90 selskapene. Oppstår det avvik får vi varsler som vi kan følge opp med noen få tastetrykk.

 

Få tilgang til aktuelle webinarer og bli oppdatert på moderne regnskap og økonomi.