Utvikling:

FLERE KRAV: Raymond Johansen har flere krav for at Arbeiderpartiet i Oslo ikke skal skrote Fornebubanen.

Mener eiendomsutviklerne må ut med mer til Fornebubanen

Oslo AP og stiller en rekke krav for at Fornebubanen ikke skal skrotes. Blant annet må eiendomsutviklerne bidra med mer penger.

Det var stor spenning til hva Arbeiderpartiet ville si om Fornebubanen i går etter at byrådsleder Raymond Johansen hadde varslet presskonferanse i går kveld. Johansen er fortsatt positiv til Fornebubanen, men kom med en rekke krav som må innfris for at Arbeiderpartiet i hovedstaden skal gå inn for planene.

– Problemet med situasjonen vi befinner oss i, handler om at vi blir bedt om å bruke svært mye av fellesskapets penger på kun ett prosjekt. Det er krevende for Arbeiderpartiet i Oslo. Derfor kan vi ikke støtte byggingen av Fornebubanen uten at en rekke krav innfris, sier Johansen.

Blant kravene Raymond Johansen stiller, er at utbyggerne må bidra mer til utbyggingen. Nan viser til at det er store grunneiere og utbyggere som tjener mye og som kan bidra mer. I tillegg vil Johansen at fordelingen av utbyggerinntektene må komme både Oslo og Viken til gode.

De andre kravene er:

· Oslos andel av kostnadene må ned fra dagens 53 prosent

· Viken må ta et større ansvar for fremtidige kostnadsøkninger

· Oslo og Bærum må organisere byutviklingen på en måte som sørger for at grunneierbidrag kommer inn og passasjergrunnlaget blir tilstrekkelig.

· Økt kapasitet på Grorudbanen, gjennom ombyggingen av Majorstua-stasjon, må realiseres innenfor Oslopakke 3-budsjettet

Powered by Labrador CMS