STORT: Et av Norges største byggeprosjekter skal stå ferdig i 2025.
STORT: Et av Norges største byggeprosjekter skal stå ferdig i 2025.

Låner ut 600 mill til OBOS-datter

NIB og Construction City Eiendom er enige om et femårig lån for å realisere det planlagte kontorbygget i Oslo.

Publisert

Lånet er en medfinansiering til byggingen av det 103.000 kvadratmeter Construction City på Ulven - et av Norges største byggeprosjekter. Bygningen blir hjemmet til næringsklyngen Construction City Cluster, hvis formål er å drive frem samarbeid og nye løsninger i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen, ifølge en pressemelding.

Bygningen skal huse både små og store aktører på tvers av verdikjeden, og blir det første i sitt slag i NIBs nordiske og baltiske medlemsland. Byggingen startet i fjor og skal stå ferdig i 2025. Construction City Eiendom er et heleid datterselskap av OBOS Eiendom.

Bærekraftige løsninger

- Vi setter stor pris på samarbeidet med NIB, og er stolte av at de anerkjenner et av de største byggeprosjektene i Norge på denne måten. Gjennom næringsklyngen skal vi utfordre bransjen til nytenkning og bærekraftige løsninger, sier styreleder Nils M. Bøhler i Construction City Eiendom.

NIB er en internasjonal finansinstitusjon som eies av åtte medlemsland: Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Norge og Sverige. Banken finansierer private og offentlige prosjekter i og utenfor medlemslandene. NIB har den høyest mulige kredittvurdering, AAA hos de ledende ratingbyråene Standard & Poor’s og Moody’s.

I 2020 ga NIB et lån for å finansiere byggingen av Oslo K, et 30.000 kvadratmeter stort kontorbygg i Kværnerbyen i Oslo.

Powered by Labrador CMS