Juss:

STORT SPRIK: Oslo kommune mener grunnverdien på denne eiendommen er 68 millioner kroner, mens Christian Ringnes mener verdien er 40 millioner. Nå møtes partene i retten. 
(Foto: Google Street View)
STORT SPRIK: Oslo kommune mener grunnverdien på denne eiendommen er 68 millioner kroner, mens Christian Ringnes mener verdien er 40 millioner. Nå møtes partene i retten. (Foto: Google Street View)

Krangler om verdien på denne eiendommen (+)

Christian Ringnes vil ha festeavgiften ned, mens Oslo kommune vil justere opp. Nå skal Oslo tingrett avgjøre saken.

Publisert

I morgen barker Kommuneadvokaten ved Anne Sofie Hippe og DLA-partner Line Ravlo-Losvik sammen i Oslo tingrett, hvor formålet er å avklare festeavgiften ved skjønn på eiendommen Verkseier Furulundsvei 9 på Alnabru i Oslo.

Selskapet Verkseier Furulundsvei 9 AS har saksøkt Oslo kommune ved ordføreren fordi de mener festeavgiften ikke er korrekt, og sentralt i rettssaken er grunnverdien på eiendommen. Partene står langt fra hverandre, og det er satt av fire dager til saken i domstolen.

Oslo kommune viser til at det følger av festekontrakten at festeavgiften skal beregnes etter tomtens grunnverdi og den «rentefot som finnes rimelig etter vanlig rentenivå på denne tid». Det er reguleringstidspunktet, 1. januar 2017, det skal tas utgangspunkt i ved vurderingene, mener kommunen.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.