FORTSATT VEKST: – Vi ser frem til fortsatt vekst i porteføljen vår, uttaler administrerende direktør Liv Malvik i KMC Properties.

Fortsetter veksten gjennom oppkjøp

KMC Properties ASA hadde leieinntekter på 104 millioner kroner i andre kvartal 2023.

Publisert

Dermed er leieinntektene opp 60 % fra 65 millioner kroner i samme periode i fjor. Økningen er primært drevet av inntekter fra nye investeringer, i tillegg til en vektet gjennomsnittlig KPI-justering av husleie på 7,5 %. For første halvår 2023 var leieinntektene 199 millioner kroner, opp fra 127 millioner kroner samme periode i fjor.

I andre kvartal sikret selskapet også full refinansiering.

Refinansieringen forbedret KMC Properties gjeldsstruktur ved å øke sin andel av bankgjeld med lav margin fra 38 % til 69 % og reduserte den samlede renten fra henholdsvis 6,45 % til 6,02 % fra slutten av andre kvartal til juli 2023.

– Vår evne til å refinansiere til lavere rentemarginer i det nåværende makrobildet, er et bevis på det harde arbeidet som er lagt ned av teamet de siste årene, kvaliteten på våre eiendeler og våre sterke leietakere. For oss representerer denne refinansieringen en stor milepæl, og vi ser nå frem til fortsatt vekst i porteføljen vår, ved å bruke vår operasjonelle innflytelse til å ytterligere styrke kontantstrømmen vår – som for øyeblikket strekker seg helt inn i 2040, uttaler Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties, i en børsmelding.

Ved utgangen av andre kvartal 2023 var selskapets investeringseiendommer verdsatt til 6.032 millioner kroner, opp fra 4.247 millioner kroner ved utgangen av andre kvartal 2022 og fra 5.993 millioner kroner ved utgangen av forrige kvartal. Økningen skyldes økte investeringer og valutaeffekter.

Powered by Labrador CMS