STORKJØP: Stortorvet 7.

KLP Eiendom blar opp 2,5 milliarder for Stortorvet 7

KLP Eiendom har kjøpt Stortorvet 7 av Schage Eiendom for 2,5 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha gjennomført ombyggingen av Stortorvet 7 over flere år, selges eiendommen nå til KLP Eiendom for 2,5 milliarder kroner.

- Vi er svært fornøyde med å ha gjennomført Schage sin største transaksjon av et enkelt bygg noensinne. Gjennom 12 år har Schage eid og utviklet denne 32 700 m2store eiendommen, med høy arkitektonisk og historisk verdi for Oslo. Vi er stolte over byutviklingsgrepet som innebærer både utvidelse og modernisering av bygget. Vi har opplevd en fantastisk interesse for eiendommen, og mottok et stort antall bud etter at Colliers startet prosessen i november. Vi valgte til slutt KLP, noe vi er veldig glade for. Langsiktighet har alltid vært en viktig forutsetning for oss, og eiendommen fortjener solide og ansvarlige eiere slik som KLP, sier Matilda Vinje, administrerende direktør i Schage.

Eiendommen på 32 700 kvadratmeter ligger sentralt i Oslo mellom Karl Johans gate, Nedre Slottsgate og Grensen. Kontordelen utgjør to tredjedeler av bygget. Stortorvet 7 har BREEAM-NOR Very Good miljøsertifisering, og er utleid til 10 attraktive leietakere med gjenværende leietid på ca. 12 år. De største leietakerne på kontorsiden er EY, Spaces og Huddly, mens blant handelsleietakerne finner man velkjente navn som H&M, IKEA og Reitan Convenience.

– Stortorvet 7 vil bli en av de største og flotteste eiendommene til KLP. Bygget passer oss perfekt, og styrker vår eiendomsportefølje. Stortorvet 7 er det største kjøpet av en enkelteiendom KLP noen gang har gjort, og er helt i tråd med vår strategi, sier Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP.

Kjøperen KLP Eiendom har vært aktiv på kjøpsfronten den seneste tiden, og kjøpte nylig også Tjuvholmen Allé 11 fra Aspelin Ramm for 844 millioner kroner. Med kjøper av Stortorvet 7, øker KLP Eiendom sin portefølje med attraktive kontorbygg i Oslo sentrum. Eiendommen fikk Cityprisen under Citykonferansen 2024, en pris som regnes som eiendomsbransjens Oscar.

Colliers har vært megler i transaksjonen og Advokatfirmaet Bahr har vært selgers juridiske rådgiver.

Powered by Labrador CMS